ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Εκδήλωση συμπαράστασης το Σάββατο υπέρ της Ελλάδας

ΑΚΕΛ: Εκδήλωση συμπαράστασης το Σάββατο υπέρ της Ελλάδας

Το ΑΚΕΛ δηλώνει ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα του ελληνικού λαού δημοκρατικά και ελεύθερα να αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του και καταδικάζει τις ωμές και απαράδεκτες παρεμβάσεις των Ευρωπαίων στα εσωτερικά ενός κυρίαρχου κράτους όπως είναι η Ελλάδα, διοργανώνοντας εκδήλωση συμπαράστασης το ερχόμενο Σάββατο.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου εξέφρασε την συμπαράσταση του κόμματός του στην Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση που αγωνίζονται ενάντια στις αντιλαϊκές, νεοαποικιακές πολιτικές που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε βάρος της χώρας.

 

“Απορρίπτουμε τις ετσιθελικές, εκβιαστικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια στην Ελλάδα, οι οποίες πλήττουν κάθε έννοια δημοκρατίας και πρωτίστως τη λαϊκή κυριαρχία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συμπεριφορά της έναντι της Ελλάδας, ακυρώνει τις αρχές και αξίες στις οποίες ισχυρίζεται ότι εδράζει τη λειτουργία της”.

 

Δυστυχώς, συνέχισε, για ακόμα μια φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση αναδεικνύει το αντιδημοκρατικό της πρόσωπο, όπως έκανε και με άλλα ευρωπαϊκά κράτη στα οποία επέβαλε μέχρι και κυβερνήσεις ενάντια στη θέληση των λαών τους, για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική.

 

Μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, είπε, οι κυβερνώντες στην Κύπρο επιχειρούν να παραπλανήσουν το λαό ότι τάχα υποστηρίζουν την Ελλάδα. “Αλήθεια, ποιον να πιστέψουμε; Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στην Ελλάδα, ή το ΔΗΣΥ, που αποκαλεί την ελληνική κυβέρνηση επιπόλαιη και παρέχει κάλυψη στους Ευρωπαίους;”

Το ΑΚΕΛ, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, καλεί τον κυπριακό λαό να δώσει μαζικά το «παρών» του σε εκδήλωση συμπαράστασης προς την Ελλάδα που διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 4 Ιουλίου στις 10.00 π.μ. έξω από το σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία. Στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα η συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Κύπρου είναι απαραίτητη και αναγκαία, κατέληξε.

Σε παρατήρηση ότι το δημοψήφισμα είναι στην ουσία ναι ή όχι στο ευρώ, όπως λέγεται από παντού, ο κ. Στεφάνου είπε ότι “το τι θα γίνει και τι θα κάνει είναι θέμα της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης” και επανέλαβε τον σεβασμό στο δικαίωμα του λαού και των εκλεγμένων από το λαό να αποφασίζουν για τη δική τους χώρα και απορρίπτουν τις ωμές παρεμβάσεις για να επιβληθεί η θέληση των Ευρωπαίων. “Για μας είναι θέμα λαϊκής κυριαρχίας και υπεράσπισης της λαϊκής κυριαρχίας”. Το ερώτημα που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση στο δημοψήφισμα είναι αυτό που έχει τεθεί και τίποτε άλλο, πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μάτι: Τρέχουν οι διαδικασίες για την δίκη σε β΄ βαθμό - Το μήνυμα Μητσοτάκη και η παραγγελία του Αρείου Πάγου

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top