Eurostat: Σταθερή η ανεργία στην Κύπρο στο 16%

Eurostat: Σταθερή η ανεργία στην Κύπρο στο 16%

Σταθερός παρέμεινε ο δείκτης της ανεργίας στην Κύπρο στο 16% το Μάιο, σε σύγκριση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σταθερός παρέμεινε ο δείκτης της ανεργίας και στην ευρωζώνη, στο 11,1%, όπως σταθερός στο 9,8% παρέμεινε και στην ΕΕ συνολικά.

Μεταξύ των χωρών μελών, το χαμηλότερο δείκτη ανεργίας κατέγραψε το Μάιο του 2015 η Γερμανία (4,7%) και τον υψηλότερο η Ελλάδα (25,6% το Μάρτιο) κι η Ισπανία (22,5%).

Συγκριτικά με πριν από ένα χρόνο, ο δείκτης της ανεργίας μειώθηκε το Μάιο του 2015 σε 22 χώρες, αυξήθηκε σε πέντε και παρέμεινε σταθερός στην Κύπρο. Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στη Λιθουανία (από 11% σε 8,2%), στην Ισπανία (από 24,7% σε 22,5%) και στην Ιρλανδία (από 11,7% σε 9,8%). Οι αυξήσεις καταγράφηκαν στο Βέλγιο (από 8,4% σε 8,6%), στη Γαλλία (από 10,1% σε 10,3%), στη Ρουμανία (από 6,8% σε 7,1%), στην Αυστρία (από 5,6% σε 6,0%) και τη Φιλανδία (από 8,6% σε 9,4%).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Eνισχύονται διαρκώς δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια

ΠτΔ: Eνισχύονται διαρκώς δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια

Ως Πολιτεία, με μοναδικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ευημερίας των πολιτών, ενισχύουμε διαρκώς δράσεις που στοχεύουν στη μείωση της βλάβης και στην καλλιέργεια κοινωνικής υποστήριξης για τα άτομα και τις οικογένειες που επηρεάζονται από οποιαδήποτε μορφή εξάρτησης, όπως από αυτή που σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια δήλωσε την Δευτέρα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE