ΕΛΛΑΔΑ

Ευλογιά των πιθήκων: Ακόμα δύο ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Ακόμα δύο ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα

Η καθηγήτρια μικροβιολογίας στο ΑΠΘ, Άννα Παππά, ανέφερε σε συνέντευξή της ότι βρίσκονται υπό διερεύνηση δύο ακόμα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Σήμερα επιβεβαιώθηκε και γονιδιακά από το ΑΠΘ το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν 59χρονο που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».

Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, που επιβεβαίωσε ήδη το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων η καθηγήτρια μικροβιολογίας Άννα Παππά αναφέρει ότι σήμερα «εξετάζεται άλλο ένα περιστατικό κι ένα στην Αθήνα».

Η καθηγήτρια ανέφερε ότι μεταξύ πέντε δειγμάτων βρέθηκε το επιβεβαιωμένο κρούσμα ενώ «ως ύποπτα εξετάζονται καθημερινά περιστατικά εμπύρετα και με δερματικές βλάβες εκ των οποίων ανιχνεύτηκε και ανεμοβλογιά».

Ιχνηλάτιση για να ελέγξουμε τη διασπορά
«Κάποια περιστατικά μπορεί να συνέβησαν χωρίς να γίνουν αμέσως αντιληπτά. Πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση για να ελέγξουμε τη διασπορά» είπε η κ. Παπά και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση της ευλογιάς των πιθήκων οι ασθενείς έχουν εμφανή σημάδια σε αντίθεση με τα ασυμπτωματικά κρούσματα κοροναϊού.

Σε ερώτηση από τη Σοφία Πατραμάνη για το «πόσο κινδυνεύει κάποιος αν κάθεται δίπλα σε ασθενή σε αεροπλάνο», η κυρία Παππά απάντησε ότι «κίνδυνος υπάρχει μόνο αν υπάρχει κάποια αμυχή που έρθει σε επαφή με μολυσμένη επιφάνεια». «Δεν είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί ακόμα και δίπλα μας να κάθεται κάποιος».

Επιχειρώντας να εξηγήσει που οφείλεται η διασπορά της «ξεχασμένης» αυτής νόσου υποστήριξε ότι μπορεί να οφείλεται στην κλιματική αλλαγή και την παγκοσμιοποίηση.

Πηγη: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top