ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΙ: Δυσλειτουργία μηχανήματος προκάλεσε ανάφλεξη - Συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΙ: Δυσλειτουργία μηχανήματος προκάλεσε ανάφλεξη - Συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης

Δυσλειτουργία μηχανήματος τεμαχισμού υλικών προκάλεσε ανάφλεξη, που φαίνεται να οδήγησε στη μεγάλη φωτιά μεταξύ των χωριών Καλαβασός και Μαρί, δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος Κώστας Χατζηπαναγιώτου, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή.

Μίλησε για μια πολύ ατυχή στιγμή και ευχήθηκε η φωτιά να κατασβεστεί σύντομα. Είπε πως γίνονταν εργασίες από ειδικό μηχάνημα τεμαχισμού υλικών και λόγω δυσλειτουργίας, προκλήθηκε η ανάφλεξη των υλικών που τεμαχίζονταν. Αναφέρθηκε σε εργατικό ατύχημα με ευτυχώς όχι ανθρώπινη απώλεια, αλλά με συνέπειες στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαναγιώτου, «οι σωροί όπως τους τοποθέτησε η εταιρεία, είναι σύμφωνα με τις άδειες που έλαβε». Δηλαδή, εξήγησε, υπάρχουν λωρίδες ενδιάμεσες και τώρα η μεγάλη προσπάθεια είναι η όσο το δυνατό πιο γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς.

Υπάρχουν χιλιάδες τόνοι χώματος που τοποθετούνται πάνω στα ελαστικά, οι εργασίες έχουν προχωρήσει και δεν διαφαίνεται ότι η πυρκαγιά θα κατασβεστεί σύντομα, χρειάζεται ακόμη προσπάθεια, σημείωσε.

Ευτυχώς, είπε, ανατολικά που βρίσκονται τα ελαστικά δεν υπάρχουν οποιαδήποτε εύφλεκτα επικίνδυνα υλικά.

Όσον αφορά τους πυκνούς μαύρους καπνούς είναι αρκετά ψηλά σε σχέση με το έδαφος και η κυκλοφορία του αέρα είναι προς ανατολικά και δεν συντρέχει, σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαναγιώτου κανένας λόγος πανικού για τους κατοίκους των γύρω κοινοτήτων.

Οπως ανέφερε, αισθητήρες υπάρχουν σε διάφορα σημεία ανατολικά της περιοχής, δηλαδή μονάδες μέτρησης του αέρα του τμηματος επιθεώρησης εργασίας.

Είπε επίσης ότι το τμήμα του ειναι σε επαφή και με το Τμήμα Μετεωρολογίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top