ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μαίνεται η πυρκαγιά σε Μαρί-Καλαβασό - Οι καπνοί έφθασαν μέχρι τη Λάρνακα

Μαίνεται η πυρκαγιά σε Μαρί-Καλαβασό - Οι καπνοί έφθασαν μέχρι τη Λάρνακα

Η φωτιά που ξέσπασε σε σωρό από ελαστικά μεταξύ Καλαβασού και Μαρί, συγκεκριμένα σε υπαίθριο χώρο στο λατομείο της Τσιμεντοποιείας Βασιλικού, μαίνεται και οι πυκνοί μαύροι καπνοί έφτασαν μέχρι και την πόλη της Λάρνακας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν αρχικά τρία πυροσβεστικά οχήματα από την ΕΜΑΚ και ενισχύθηκαν με άλλα δύο από Λάρνακα και Λεμεσό, ενώ επιτόπου βρίσκεται ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ενημερώσει όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες για να αναλάβουν δράση στη βάση των καθηκόντων τους. Επιπρόσθετα, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με άλλα δύο βυτιοφόρα οχήματα από την Επαρχιακή Διοίκηση για προμήθεια νερού.

Διευκρινίζεται ότι γίνονται πολλές προσπάθειες για κατάσβεση της πυρκαγιάς από τις ομάδες πυρόσβεσης. Εκτιμάται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της, αλλά ο χρόνος πλήρης κατάσβεσης της θα είναι μεγάλος λόγω της φύσης και των ιδιοτήτων του καιόμενου υλικού, που είναι ελαστικά.

Ανήσυχοι είναι εντούτοις οι κάτοικοι της περιοχής με τους εκπροσώπους των κοινοτικών αρχών να επισημαίνουν ότι πρόκειται για ακόμα ένα συμβάν στην περιοχή και να εκφράζουν φόβους για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.

Η Μαρία Γεωργίου, Κοινοτάρχης Μαρί δήλωσε πως πρόκειται για ακόμα ένα σοβαρό επεισόδιο στην περιοχή και «είναι πολύ στενάχωρο λόγω του ότι οι οσμές και οι πυκνοί μαύροι καπνοί και τα τοξικά που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα είναι πολύ επικίνδυνα για το περιβάλλον και για την υγεία μας».

Όπως είπε, έχουν επικοινωνία και επαφή με την πολιτική άμυνα για πιθανή εκκένωση των κοινοτήτων όμως μέχρι στιγμής η σύσταση είναι ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν στα σπίτια τους για να μην εισπνεύσουν τοξικές ουσίες.

Ο Παντελής Χαραλάμπους, Κοινοτάρχης Τόχνης δήλωσε από πλευράς του πως «είμαστε μάρτυρες ακόμα μιας περιβαλλοντικής καταστροφής λόγω όλων αυτών των τοξικών που βγαίνουν στον αέρα. Η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη και δυστυχώς δεν μας ακούει κανείς».

Στο μεταξύ, ο Αντώνης Στυλιανού, Προέδρος του Διοικητικού Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, δήλωσε πως η πυρκαγιά βρίσκεται εκτός του ενεργειακού κέντρου του Βασιλικού, σε ελεγχόμενο αδειοδοτημένο χώρο.

«Η έγνοια μας είναι η προστασία του ενεργειακού κέντρου, του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής», σημείωσε.

 

Εξάλλου, σε ανάρτηση στο Twitter η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει πως επεσήμανε τους περιβαλλοντικούς κινδύνους από τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων ελαστικών στην ευρύτερη περιοχή Βασιλικού, «τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι εισπράττουν τέλη για να διαχειρίζονται τα ελαστικά». Είχε προηγηθεί ξανά πυρκαγιά από ελαστικά στην ίδια περιοχή, αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top