ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Καμπανάκι» στο Υπ. Υγείας για τις νέες παραλλαγές κορωνοϊού – Τι ισχύει για επαφές και κρούσματα;

«Καμπανάκι» στο Υπ. Υγείας για τις νέες παραλλαγές κορωνοϊού – Τι ισχύει για επαφές και κρούσματα;

Εν όψει του καλοκαιριού αλλά και της έναρξης της Τουριστικής περιόδου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, υπενθυμίζει στους πολίτες ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας (απόσταση, υγιεινή χεριών) αλλά και τη σύσταση για χρήση της προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Την ίδια ώρα καμπανάκι ηχεί στο Υπουργείο Υγείας για τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού.

«Είναι παραλλαγές που έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Κύπρο. Έχουν καταγραφεί όμως όχι σε επίπεδο που να προκαλέσουν μεγάλη ανησυχία», είπε ο κύριος Αθανασίου.

«Είδαμε όμως ότι υπήρξε και μία αύξηση του ποσοστού θετικότητας την Παρασκευή στην εβδομαδιαία αναφορά. Θα παρακολουθούνται οι επόμενες εβδομάδες για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού για να παρθούν και τα απαραίτητα μέτρα για να μην επιτρέψουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα», πρόσθεσε.

Επαφές και κρούσματα κορωνοϊού

Θέλοντας να υπενθυμίσει τι ισχύει για τις επαφές και τα κρούσματα κορωνοιού ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε ότι αν ένα άτομο που διαγνωστεί θετικό στον κορωνοϊό θα πρέπει να αυτοπεριορίζεται για 7 ημέρες.

«Νωρίτερα μπορεί να αποδεσμευτεί κατά την 5η ημέρα εφόσον εξασφαλίσει αρνητική εξέταση PCR», είπε συγκεκριμένα.  

Όσο αφορά τις επαφές των θετικών περιστατικών, δεν περιορίζονται πλέον τόνισε ο κύριος Αθανασίου.

«Υπάρχει όμως η σύσταση να διενεργήσουν εξέταση την 3η και 5η ημέρα και εδώ είναι που παρέχεται αυτή η εξέταση δωρεάν. Θα πρέπει το θετικό άτομο να καταχωρήσει τα στοιχεία του στην πλατφόρμα ώστε το άλλο άτομο που είναι επαφή να λάβει μήνυμα», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top