Αποσύρεται καλλυντικό προϊόν από την αγορά – Δείτε φωτογραφίες

Αποσύρεται καλλυντικό προϊόν από την αγορά – Δείτε φωτογραφίες

Το Δίκτυο Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX), στην τελευταία γνωστοποίησή του, ενημερώνει τα κράτη μέλη, ότι στην Ευρώπη έχει εντοπισθεί και αποσυρθεί το πιο κάτω καλλυντικό προϊόν:

Χώρα που γνωστοποιεί την απόσυρση

Ονομασία προϊόντος που αποσύρεται

Χώρα προέλευσης

Λόγος απόσυρσης

Λιθουανία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλλυντικό προϊόν με την εμπορική επωνυμία:

«Cotton Club Wet wipes for babies AURA ultra comfort»

Batch number:

10.07.21 07 R

Barcode:

4607068626911

Περιγραφή:

Όπως φαίνεται πιο κάτω:

 

 

 

 

Ρωσία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το προϊόν έχει αποσυρθεί λόγω του ότι περιέχει στη σύνθεσή του την ουσία propylparaben η οποία απαγορεύεται να περιέχεται σε καλλυντικά προϊόντα που προορίζονται για εφαρμογή στην ευαίσθητη περιοχή παιδιών κάτω των 3 ετών. Επίσης περιέχει την ουσία phenoxyisopropanol που απαγορεύεται να περιέχονται σε καλλυντικά προϊόντα που δεν ξεπλένονται μετά τη χρήση (leave-on).

Το προϊόν δεν είναι σύμφωνo με τις πρόνοιες του  Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα Καλλυντικά (EC)  1223/2009.

 

Για τo πιο πάνω προϊόν δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες αναφορικά με τις χώρες εξαγωγής του. Για τον λόγο αυτό οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου προϊόντος στην αγορά και προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τυχόν τo έχει στην κατοχή του, να διακόψει τη χρήση του ή σε περίπτωση που το εντοπίσει, να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, στα τηλέφωνα 22608606 και 22608682.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ενδιαφέρον από εταιρείες να εξασφαλίσουν νέα τεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ

ΠτΔ: Ενδιαφέρον από εταιρείες να εξασφαλίσουν νέα τεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ

Συνεχίζουμε τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς, και με τη Chevron και με την ENI και με την TOTAL, πάντοτε στη βάση του διεθνούς δικαίου, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE