ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση στις κρουαζιέρες, παραμένει ο στόχος καθιέρωσης της Κύπρου σε βασικό κόμβο κρουαζιέρας, λέει η DP World Limassol

Αύξηση στις κρουαζιέρες, παραμένει ο στόχος καθιέρωσης της Κύπρου σε βασικό κόμβο κρουαζιέρας, λέει η DP World Limassol

Την ώρα που οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι Λεμεσού καταγράφουν σημαντική αύξηση, που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023, η διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού γενικού φορτίου και κρουαζιέρων στο λιμάνι Λεμεσού, DP World Limassol επαναβεβαιώνει την προσήλωση της στο στόχο να καταστεί η Κύπρος βασικός κόμβος για την κρουαζιέρα.

Τη διαβεβαίωση έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Nawaf Abdulla, κατά την παρουσία του στο 2ο Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Συνέδριο Λεμεσού, όπου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, περιέγραψε τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές που παρουσιάζει η πόλη, ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά τους τομείς της ναυτιλίας και της κρουαζιέρας.

Ο κ. Abdulla ανέφερε ότι η Λεμεσός φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού και ως εκ τούτου αποτελεί το κέντρο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της Κύπρου, υπενθυμίζοντας πως αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα πλοίοδιαχείρισης στον κόσμο και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

«Πρόκειται για ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο με σύγχρονες υποδομές και εκτεταμένες λιμενικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου, σύγχρονου, τερματικού κρουαζιερόπλοιων και δύο μαρίνων. Είναι μια σύγχρονη και ανεπτυγμένη πόλη που διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές επικοινωνιών και μεταφορών, καθώς και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό», επισήμανε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol πρόσθεσε επίσης ότι «ιστορικά η Κύπρος αποτελούσε τον κεντρικό σταθμό κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, συνεπώς στόχος της διαχειρίστριας εταιρείας είναι η εκ νέου καθιέρωση του νησιού ως περιφερειακού κόμβου, αναπτύσσοντας τη χρήση του λιμανιού ως βάση και προωθώντας τη διαμετακόμιση».

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι η DP World Limassol αναμένει αφίξεις πέραν των 150 κρουαζιερόπλοιων για τη φετινή χρονιά, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2021, όταν καταγράφηκαν 90 αφίξεις.

Εκτιμάται δε πως η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023, με την εταιρεία να βλέπει τις προσπάθειές της για ενίσχυση των συνεργασιών με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας, να αποφέρουν καρπούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό εξαήμερη κράτηση ο 26χρονος που φέρεται να κατέγραφε γυναίκες στις παραλίες - Στις 6 οι καταγγελίες

Τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο – Συγκρούστηκαν δύο οχήματα – Δείτε βίντεο

EURO 2024: Σόκ στο Πολωνία-Αυστρία - Οπαδός έπεσε στο κενό...

Άρχισαν να πέφτουν βροχές στα ορεινά - Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε βίντεο

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top