Anti-drone σύστημα: Η Αστυνομία υπέγραψε σύμβαση ύψους 2 εκατ. ευρώ

Anti-drone σύστημα: Η Αστυνομία υπέγραψε σύμβαση ύψους 2 εκατ. ευρώ

Σύμβαση με την Κυπριακή Αστυνομία για την Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών από την Απειλή Μη Επανδρωμένων Πτητικών Μέσων, προϋπολογισμού €2,171 εκ. πλέον ΦΠΑ υπέγραψε η εταιρεία ADAPTIT.

Ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι ο εξοπλισμός αποτελείται από «ολοκληρωμένο σύστημα ανίχνευσης μέσω RF αισθητήρων καθώς και σύστημα καταστολής μέσω τεχνολογίας jamming, και ολοκληρώνεται σε Κεντρικό Command & Control για τον πλήρη έλεγχο από τα Στελέχη της Κυπριακής Αστυνομίας».

Το σύστημα θα εγκατασταθεί μόνιμα σε συνολικά 5 κρίσιμες υποδομές της Κυπριακής Δημοκρατίας και προσφέρονται επιπλέον και 5 πλήρως λειτουργικές Φορητές Μονάδες ώστε να αντιμετωπίζονται ad-hoc επιχειρήσεις. Η Κυπριακή Αστυνομία αυξάνει σημαντικά το επίπεδο επιτήρησης και προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE