Anti-drone σύστημα: Η Αστυνομία υπέγραψε σύμβαση ύψους 2 εκατ. ευρώ

Anti-drone σύστημα: Η Αστυνομία υπέγραψε σύμβαση ύψους 2 εκατ. ευρώ

Σύμβαση με την Κυπριακή Αστυνομία για την Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών από την Απειλή Μη Επανδρωμένων Πτητικών Μέσων, προϋπολογισμού €2,171 εκ. πλέον ΦΠΑ υπέγραψε η εταιρεία ADAPTIT.

Ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι ο εξοπλισμός αποτελείται από «ολοκληρωμένο σύστημα ανίχνευσης μέσω RF αισθητήρων καθώς και σύστημα καταστολής μέσω τεχνολογίας jamming, και ολοκληρώνεται σε Κεντρικό Command & Control για τον πλήρη έλεγχο από τα Στελέχη της Κυπριακής Αστυνομίας».

Το σύστημα θα εγκατασταθεί μόνιμα σε συνολικά 5 κρίσιμες υποδομές της Κυπριακής Δημοκρατίας και προσφέρονται επιπλέον και 5 πλήρως λειτουργικές Φορητές Μονάδες ώστε να αντιμετωπίζονται ad-hoc επιχειρήσεις. Η Κυπριακή Αστυνομία αυξάνει σημαντικά το επίπεδο επιτήρησης και προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε στην Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνάντηση που είχε η κ. Ολγκίν με τον «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό, με την κ. Ολγκίν, κατόπιν αιτήματος της ίδιας.

BEST OF TOTHEMAONLINE