ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα να συναντηθεί μαζί με την Αριστοτέλους ο αξιωματικός - «Δεν υπάρχει βίντεο, είναι γελοιότητες»

Επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα να συναντηθεί μαζί με την Αριστοτέλους ο αξιωματικός - «Δεν υπάρχει βίντεο, είναι γελοιότητες»

Με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθεί η Κυπριακή κοινωνία τις εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά το τεράστιο σκάνδαλο που ξέσπασε χθες Παρασκευή, 17 Ιουνίου, που αφορά τη Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, κα Άννα Αριστοτέλους.

Σε δηλώσεις της στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί του Σαββάτου, η κα. Αριστοτέλους, ανέφερε πως πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός της ΥΚΑΝ, ενώ τόνισε ξανά πως την Δευτέρα θα γίνει επίσημη καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα.  

«Επικοινωνούσε με κατάδικο από το προσωπικό του τηλέφωνο και ήθελε βίντεο που να μπορούν να με κάψουν. Πρόκειται για  μια πρωτοφανή υπόθεση διαφθοράς», είπε χαρακτηριστικά, ενώ την ίδια ώρα συμπλήρωσε πως «δεν μπορώ να γνωρίζω πως σκέφτεται ο συγκεκριμένος  Αστυνομικός». 

Την ίδια ώρα ανέφερε πως οι δικηγόροι της έχουν τα μηνύματα που έστελνε ο Αξιωματικός στον κατάδικο, «δεν υπάρχει βίντεο, είναι γελοιότητες».

Σημείωσε επίσης ότι ο κατάδικος τραβούσε βίντεο από χώρους των φυλακών. «Όλα αυτά θα δοθούν στον Γενικό Εισαγγελέα. Τέτοια πράγματα είναι γελοιότητες και αποσκοπούν σε συγκεκριμένες  σκοπιμότητες».

Τέλος, δήλωσε ότι ο Αξιωματικός επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα να συναντηθεί μαζί της. «Μας έστειλε επιστολή όπου και ζητούσε συνάντηση».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» που αναφερόταν σε ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας, ο οποίος χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με βαρυποινίτη μέσω ειδικής εφαρμογής, με στόχο να βρει στοιχεία που θα μπορούσαν να βλάψουν, ή καλύτερα να «κάψουν» την Άννα Αριστοτέλους. Η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, κα Αριστοτέλους επιβεβαίωσε τις αποτρόπαιες πράξεις που γινόντουσαν εις βάρος της ανοίγοντας τους «ασκούς του Αιόλου».

Συγκεκριμένα, το γεγονός όπως προαναφέραμε επιβεβαίωσε η ίδια, λέγοντας ότι «είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς. Αισθάνομαι έντονα θιγμένη, αποτελεί προσβολή στην προσωπική μου ζωή και θα το φτάσω μέχρι το τέλος. Είναι απίστευτο το μένος του συγκεκριμένου αξιωματικού. Υπάρχουν μηνύματα και στοιχεία. Αν είναι ποτέ δυνατό να παρακινεί βαρυποινίτη. Μέσα από τα μηνύματα φαίνονται διάφορα αδικήματα. Ο σκοπός του είναι να με καταστρέψει και να με απομακρύνει από τη θέση μου. Ζητούσε επίμονα βίντεο από την προσωπική μου ζωή με σκοπό να με πλήξει. Δεν μπορεί να κατανοήσει ανθρώπινος νους».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «εδώ και καιρό είχαν έρθει οι πληροφορίες αλλά είχαμε στην κατοχή μας σωρεία στοιχείων που φαίνεται ότι ο αξιωματικός είχε έννοια την προσωπική μου ζωή. Τέτοια φαινόμενα διαφθοράς δεν τα ανέχομαι. Η υπόθεση είναι ενώπιον δικηγόρων και θα προβούμε σε επίσημη καταγγελία και να ζητήσουμε διοριστούν ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές», ενώ τόνισε ότι, «θα γίνει καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα. Με μέλη της Αστυνομίας ανέκαθεν υπάρχουν εξαιρετικές σχέσεις. Ανταλλάσσουμε πληροφορίες. Είναι Ανώτατος αξιωματικός είναι πολύ ψηλή η θέση του. Είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα. Υπάρχει παραδοχή από τον κατάδικο για το θέμα. Από μένα δεν υπάρχει οτιδήποτε με τον συγκεκριμένο. Ο ίδιος γνωρίζει τους λόγους. Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν λόγω καθηκόντων με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Εντός των επόμενων ημερών θα προβούμε σε καταγγελία. Θέλουμε να φτάσει ως το τέλος. Υπάρχουν διάφορες πληροφορίες για το πώς έφτασε το κινητό στα χέρια του κρατούμενου. Δεν υπάρχει φυλακή στον κόσμο που δεν έχει έστω και ένα κινητό. Σημασία έχει τι ενέργειες κάνεις για να περιορίσεις τα φαινόμενα αυτά».

Μιλώντας για το θέμα η κα. Αριστοτέλους ερωτήθηκε κατά πόσον φοβάται για τη ζωή της με την ίδια να απαντά πως, «σίγουρα ναι φοβάμαι για τη ζωή μου. Από τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά. Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς. Θα περιμένουμε να προχωρήσει η υπόθεση. Τα στοιχεία τα έχουν οι δικηγόροι. Θα προβούν σε επίσημη καταγγελία».

Ταυτόχρονα, η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών ανέφερε ότι πρόκειται για ανώτατο αξιωματικό της ΥΚΑΝ, αποφεύγοντας όμως να κατονομάσει το πρόσωπο το οποίο βρίσκεται πίσω από την υπόθεση.

Σε ανάρτησή της στο twitter, η Νομική Υπηρεσία ανέφερε πως, «Αναφερόμενη σε σημερινά δημοσιεύματα και δηλώσεις της Διευθύντριας των Φυλακών, η Νομική Υπηρεσία αναμένει να λάβει την επίσημη καταγγελία της, για να αποφασίσει για τον τρόπο χειρισμού του θέματος».

Να αναφέρουμε πως, η κα Αριστοτέλους συναντήθηκε με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, κα Στέφη Δράκου, όπου την ενημέρωσε για τα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια της για το θέμα. Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης η κα. Αριστοτέλους είπε πως η Υπουργός την διαβεβαίωσε ότι θα προβεί σε όλες τις ενέργειες, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι άκουσε τους νομικούς της συμβούλους και την Δευτέρα θα προχωρήσει σε καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως, η Υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε ξεχωριστά και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, με τον οποίο συζήσαν επίσης περί του συγκεκριμένου «καυτού» θέματος.

Σε δηλώσεις του ο Αρχηγός της Αστυνομίας πριν από τη συνάντηση με την Υπουργό, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος αξιωματικός δεν τέθηκε ακόμη σε διαθεσιμότητα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «σήμερα αφού δεν έχουμε κάτι, πρέπει να έχεις καταγγελία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top