ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΕΟ: «Απαράδεκτη» η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών για την ΑΤΑ

ΠΕΟ: «Απαράδεκτη» η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών για την ΑΤΑ

Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, την Παρασκευή, ότι δεν σκοπεύει η Κυβέρνηση να γίνει διαφοροποίηση του τρόπου παραχώρησης της ΑΤΑ και ότι θα συνεχίσει να παρέχεται στο 50%, είναι σύμφωνα με την ΠΕΟ «απαράδεκτη και πρωτοφανής για τα εργασιακά θέσμια του τόπου μας».

Σε ανακοίνωση της ΠΕΟ, αναφέρεται ότι «δεν αποδέχεται το τελεσίγραφο του Υπουργού Οικονομικών και αναμένει από την κυβέρνηση να σεβαστεί την υπογραφή της στη μεταβατική συμφωνία και να καλέσει σε διάλογο για να συμφωνηθεί ο τρόπος καταβολής της ΑΤΑ από 1.1.2023».

Προστίθεται ότι, στη μεταβατική συμφωνία για την ΑΤΑ, που έγινε το 2018 μεταξύ των συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων και με τη συμμετοχή του Υπουργείου Εργασίας, προνοείται με σαφήνεια ότι μετά την λήξη της θα γίνει διάλογος από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας για να επιτευχθεί νέα ρύθμιση απόδοσης της ΑΤΑ στη βάση της φιλοσοφίας της.

«Πριν λοιπόν το αρμόδιο Υπουργείο καλέσει σε διάλογο για να συμφωνηθεί πως θα καταβληθεί η ΑΤΑ την 1η Ιανουαρίου 2023, ο Υπουργός Οικονομικών επεμβαίνει και παίρνει θέση. Θέση με την οποία ουσιαστικά στηρίζει την εργοδοτική πλευρά», σημειώνεται.

Με τον πληθωρισμό να διαβρώνει ολοένα και περισσότερο την αγοραστική αξία των μισθών, η πλήρης απόδοση της ΑΤΑ και η διεύρυνση της για να καλύψει όλους τους εργαζόμενους είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει για να προστατευτεί το εισόδημα των εργαζομένων, αναφέρεται καταληκτικά.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top