ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης: Ο ρόλος της ΕΕ είναι καθοριστικός όσον αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού

Ν. Χριστοδουλίδης: Ο ρόλος της ΕΕ είναι καθοριστικός όσον αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο τόσο στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού όσο και στην εφαρμογή μιας ενδεχόμενης λύσης, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως είναι μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την αρχή της διαδικασίας επέμενε στην ανάγκη για ενεργότερη εμπλοκή από πλευράς Βρυξελλών.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, συνέχισε, είναι κράτος μέλος της ΕΕ και θα συνεχίσει να είναι και μετά τη λύση του Κυπριακού και ως εκ τούτου οι Βρυξέλλες έχουν να διαδραματίσουν καθοριστικότατο ρόλο.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ακολούθως καλωσόρισε την κάθοδο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ στην Κύπρο, στις 15 Ιουλίου, μέσα στο πλαίσιο της οποίας – όπως είπε - αναμένεται να καθοριστεί πιο συγκεκριμένα πώς θα εκδηλωθεί η εμπλοκή από πλευράς Βρυξελλών.

Είναι σημαντικό, επεσήμανε, ότι δύο χρόνια μετά το αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενεργότερη εμπλοκή, όλοι αντιλαμβάνονται σήμερα την προστιθέμενη αξία που θα έχει τόσο στο διάλογο όσο και στην εφαρμογή της λύσης για ενεργότερη εμπλοκή από πλευράς Βρυξελλών.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, που ήταν ο κύριος ομιλητής εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα ο Γυναικείος Όμιλος «Πρωτοπορία» Τμήμα Πάφου με θέμα «Οι τέσσερις βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Κυπριακό», αναφερόμενος στην παρουσίασή του, είπε πως αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΕ στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού αλλά και στην εφαρμογή μιας λύσης, κάτι το οποίο – όπως είπε- θα είναι στους προβληματισμούς και στις ανησυχίες του κυπριακού λαού.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως στην ομιλία του ανέπτυξε την ευρωπαϊκή διάσταση στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, στη μορφή της λύσης αλλά και στην εφαρμογή της λύσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top