Δε λένε να σταματήσουν τα κρούσματα – «Αύξηση στις νοσηλείες… είμαστε σε εγρήγορση» – Ποια η κατάσταση των παιδιών στο Μακάρειο

Δε λένε να σταματήσουν τα κρούσματα – «Αύξηση στις νοσηλείες… είμαστε σε εγρήγορση» – Ποια η κατάσταση των παιδιών στο Μακάρειο

Για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα».

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μία αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών. Είμαστε στους 94 αυτή τη στιγμή εκ των οποίων οι 7 είναι σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ξεκινήσαμε να βλέπουμε και κάποια περιστατικά με αναπνευστική ανεπάρκεια, δηλαδή που έχουν περισσότερες ανάγκες για οξυγόνο και έχουμε και 4 άτομα τα οποία είναι διασωληνωμένα στη μονάδα εντατικής θεραπείας», πρόσθεσε.

Όσο αφορά τις υποπαραλλαγές 4 και 5 της Όμικρον, ο κύριος Χαριλάου τόνισε ότι «φαίνεται ότι δεν μας έχουν φέρει πολλές εισαγωγές και αυτό είναι καλό. Είμαστε όμως σε εγρήγορση γιατί δεν γίνονται όλα εκείνα τα τεστ που γίνονταν για να γνωρίζουμε πόσος πληθυσμός είναι θετικός»

«Τα άτομα τα οποία νοσηλεύονται είναι κυρίως ηλικιωμένα άτομα ή ανοσοκατασταλμένα άτομα»

Παιδιά στο Μακάρειο με κορωνοιό

«Νοσηλεύονται 6 άτομα εκ των οποίων τα 5 είναι παιδάκια και το ένα περιστατικό είναι γυναίκα», σημείωσε ο κύριος Χαριλάου.  

«Τα  παιδάκια τα περισσότερα είναι με πυρετούς. Είχαμε σκαμπανεβάσματα. Τις τελευταίες μέρες είχαμε και 9 και 10 και 11 παιδάκια τα οποία νοσηλεύονταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, έκανε έκκληση προς τον κόσμο για τη χρήση της μάσκας χωρίς να είναι υποχρεωτική από κάποιο διάταγμα.

«Η έκκληση μας παραμένει προς τον κόσμο να ξεκινήσουμε να βάζουμε τη μάσκα μας που μας προστατεύει και ειδικά όταν ερχόμαστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες»

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εν αναμονή ανακοινώσεων από ΗΕ η Λευκωσία για νέα ημερομηνία καθόδου Ολγκίν στην Κύπρο

Εν αναμονή ανακοινώσεων από ΗΕ η Λευκωσία για νέα ημερομηνία καθόδου Ολγκίν στην Κύπρο

Από το Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε επικοινωνία με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Ανχελα Ολγκίν, απαντήσαμε θετικά στην νέα ημερομηνία που αυτή έχει προτείνει για επίσκεψή της στην Κύπρο, αλλά ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται από τα ΗΕ, δήλωσε, την Πέμπτη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE