Δε λένε να σταματήσουν τα κρούσματα – «Αύξηση στις νοσηλείες… είμαστε σε εγρήγορση» – Ποια η κατάσταση των παιδιών στο Μακάρειο

Δε λένε να σταματήσουν τα κρούσματα – «Αύξηση στις νοσηλείες… είμαστε σε εγρήγορση» – Ποια η κατάσταση των παιδιών στο Μακάρειο

Για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα».

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μία αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών. Είμαστε στους 94 αυτή τη στιγμή εκ των οποίων οι 7 είναι σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ξεκινήσαμε να βλέπουμε και κάποια περιστατικά με αναπνευστική ανεπάρκεια, δηλαδή που έχουν περισσότερες ανάγκες για οξυγόνο και έχουμε και 4 άτομα τα οποία είναι διασωληνωμένα στη μονάδα εντατικής θεραπείας», πρόσθεσε.

Όσο αφορά τις υποπαραλλαγές 4 και 5 της Όμικρον, ο κύριος Χαριλάου τόνισε ότι «φαίνεται ότι δεν μας έχουν φέρει πολλές εισαγωγές και αυτό είναι καλό. Είμαστε όμως σε εγρήγορση γιατί δεν γίνονται όλα εκείνα τα τεστ που γίνονταν για να γνωρίζουμε πόσος πληθυσμός είναι θετικός»

«Τα άτομα τα οποία νοσηλεύονται είναι κυρίως ηλικιωμένα άτομα ή ανοσοκατασταλμένα άτομα»

Παιδιά στο Μακάρειο με κορωνοιό

«Νοσηλεύονται 6 άτομα εκ των οποίων τα 5 είναι παιδάκια και το ένα περιστατικό είναι γυναίκα», σημείωσε ο κύριος Χαριλάου.  

«Τα  παιδάκια τα περισσότερα είναι με πυρετούς. Είχαμε σκαμπανεβάσματα. Τις τελευταίες μέρες είχαμε και 9 και 10 και 11 παιδάκια τα οποία νοσηλεύονταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, έκανε έκκληση προς τον κόσμο για τη χρήση της μάσκας χωρίς να είναι υποχρεωτική από κάποιο διάταγμα.

«Η έκκληση μας παραμένει προς τον κόσμο να ξεκινήσουμε να βάζουμε τη μάσκα μας που μας προστατεύει και ειδικά όταν ερχόμαστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες»

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Η νέα συνάντηση σήμερα, του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία το Κυπριακό διατηρείται στο διπλωματικό προσκήνιο, χωρίς όμως να διακρίνεται ακόμη καθαρός δρόμος προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE