Και πάλι μάσκα - Αποφάσισε το Υπουργικό - Επιστρέφει από την Παρασκευή
06.07.2022 - 11:46
Πάρθηκε η απόφαση από το Υπουργικό για επιστροφή της μάσκας όπως είχε γράψει προηγουμένως το ThemaOnline.
Λόγω της αύξηση κρουσμάτων και νοσηλίων που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την άρση της αναστολής υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τις 8 Ιουλίου σε άτομα άνω των 12 ετών.
Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν από το Υπουργείο Υγείας πριν το τέλος της μέρας. «Εκ φύσεως είμαι αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα τηρήσει τα μέτρα και αυτή τη φορά για να προστατεύσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, δεν έχουμε άλλη επιλογή», σημείωσε ο Υπουργός.
Αυτή η πρόταση ήρθε όταν ήρθε στην αντίληψη μας ότι αρκετοί συμπολίτες μας κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκα σε κλειστούς χώρους ενώ είχαν συμπτώματα.
Η κατάσταση στα νοσοκομείο σύμφωνα με τον Υπουργό είναι διαχειρίσιμη. Περίπου 92 άτομα βρίσκονται στα δημόσια νοσηλευτήρια. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη γίνει συμφωνία με δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια για να φιλοξενήσουν κρούσματα με πιο ήπια συμπτώματα.
Τέσσερις ημέρες πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, οι πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων βρέθηκαν στο μεγάλο debate του Alpha Κύπρου, σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με εντάσεις, σπόντες και πολιτικά μηνύματα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η συζήτηση κινήθηκε από την οικονομία και το Κυπριακό μέχρι τις πιθανές συνεργασίες και την επόμενη Προεδρία της Βουλής.