ΚΥΠΡΟΣ- ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Διευκρινίζει το Υπ. Υγείας για γάμους και βαφτίσεις – Ποιοι εξαιρούνται από την προστατευτική μάσκα

ΚΥΠΡΟΣ- ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Διευκρινίζει το Υπ. Υγείας για γάμους και βαφτίσεις – Ποιοι εξαιρούνται από την προστατευτική μάσκα

Σε διευκρινίσεις προχώρησε το Υπουργείο Υγείας σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης σχετικά με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους.

Τα ακόλουθα σημεία αφορούν την τέλεση των γάμων και των βαφτίσεων:

Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου των γάμων και των βαφτίσεων σε εκκλησίες, και χώρους λατρείας και τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και κατά τη διαδικασία των συγχαρητηρίων προς τους νεόνυμφους, όταν αυτά πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους, δύναται το ζευγάρι, οι γονείς του, οι κουμπάροι του, και οι ιερείς που τελούν το μυστήριο, να μην φέρουν προστατευτική μάσκα.

Προκειμένου όμως να αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, το Υπουργείο Υγείας προτρέπει τους καλεσμένους στις πιο πάνω εκδηλώσεις όπως αποφεύγουν τη χειραψία είτε κατά τη διαδικασία των συγχαρητηρίων είτε κατά τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο και παράλληλα να τηρούν τα υπόλοιπα μέτρα ατομικής προστασίας (χρήση προστατευτικής μάσκας, υγιεινή χεριών και αποστάσεις).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς την εντατικοποίηση των επαφών για το Κυπριακό διαπιστώνει η κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να τονίζει ότι ο χρόνος πιέζει και πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη σύγκληση διευρυμένης συνάντησης πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

BEST OF TOTHEMAONLINE