Στην Πράγα ο Νίκος Νουρής - Στην ατζέντα Ουκρανικό και μετανάστευση - Έμφαση στις επιστροφές

Στην Πράγα ο Νίκος Νουρής - Στην ατζέντα Ουκρανικό και μετανάστευση - Έμφαση στις επιστροφές

O Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στην Πράγα για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Για το πρώτο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. υπό τη Τσέχικη προεδρία, μεταβαίνει στην Πράγα σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής.

Τις εργασίες του Συμβουλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 11 και 12 Ιουλίου, θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, η αξιολόγηση του Ουκρανικού, καθώς και η συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Κρατών Μελών για κατάληξη στο νέο Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, με ιδιαίτερη έμφαση στην εξωτερική διάσταση του και στις επιστροφές, έναν πυλώνα στον οποίο η Κύπρος προσδίδει ιδιαίτερη σημασία.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει διμερείς επαφές με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων κα Ίλβα Γιόχανσον, όπως επίσης και με τους ομολόγους του της Γερμανία, της Ελβετίας και της Σουηδίας, με τους οποίους θα συζητήσει θέματα αμοιβαίας συνεργασίας στον τομέα της μετανάστευσης και των επιστροφών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Διευθυντή του Γραφείου του, επιστρέφει στην Κύπρο το απόγευμα της Τρίτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - Βουλευτικές Εκλογές 2026: Στις κάλπες η Κύπρος – Η μάχη των κομμάτων

LIVE - Βουλευτικές Εκλογές 2026: Στις κάλπες η Κύπρος – Η μάχη των κομμάτων

Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, με το πολιτικό ενδιαφέρον να κορυφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Το ThemaOnline σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών 2026, με συνεχή ενημέρωση για τη συμμετοχή, τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, τα πρώτα στοιχεία από τις κάλπες, την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE