Στην Πράγα ο Νίκος Νουρής - Στην ατζέντα Ουκρανικό και μετανάστευση - Έμφαση στις επιστροφές

Στην Πράγα ο Νίκος Νουρής - Στην ατζέντα Ουκρανικό και μετανάστευση - Έμφαση στις επιστροφές

O Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στην Πράγα για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Για το πρώτο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. υπό τη Τσέχικη προεδρία, μεταβαίνει στην Πράγα σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής.

Τις εργασίες του Συμβουλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 11 και 12 Ιουλίου, θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, η αξιολόγηση του Ουκρανικού, καθώς και η συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Κρατών Μελών για κατάληξη στο νέο Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, με ιδιαίτερη έμφαση στην εξωτερική διάσταση του και στις επιστροφές, έναν πυλώνα στον οποίο η Κύπρος προσδίδει ιδιαίτερη σημασία.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει διμερείς επαφές με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων κα Ίλβα Γιόχανσον, όπως επίσης και με τους ομολόγους του της Γερμανία, της Ελβετίας και της Σουηδίας, με τους οποίους θα συζητήσει θέματα αμοιβαίας συνεργασίας στον τομέα της μετανάστευσης και των επιστροφών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Διευθυντή του Γραφείου του, επιστρέφει στην Κύπρο το απόγευμα της Τρίτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο - Προειδοποιεί η Tεχεράνη

LIVE: Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο - Προειδοποιεί η Tεχεράνη

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE