ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χατζηπαντέλα: Όσα αποκάλυψε για τα εφημερεύοντα ιατρεία και την υποστελέχωση - Ο προσωπικός του στόχος

Χατζηπαντέλα: Όσα αποκάλυψε για τα εφημερεύοντα ιατρεία και την υποστελέχωση - Ο προσωπικός του στόχος

Στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, αναφέρθηκε τόσο στην αύξηση κρουσμάτων όσο και για τη λειτουργία των νοσοκομείων και ΓεΣΥ.

Αύριο, Τετάρτη αναμένεται να γίνει η συνάντηση του Υπουργού με τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας , όπου θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης και θα εισηγηθούν λύσεις και μέτρα. Την Πέμπτη ακολουθεί το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο οι εισηγήσεις θα τεθούν στο τραπέζι για να ληφθούν αποφάσεις. Ανάμεσα στα θέματα συζητήσεις πέρα από το αν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν επιπρόσθετα μέτρα είναι και η ενδεχόμενη αύξηση των σημείων rapid test.

Πέρα από την αύξηση κρουσμάτων, η εφαρμογή του ΓεΣΥ, τα προβλήματα, η υποστελέχωση η αποσυμφόρηση αλλά και το ζήτημα με τα εφημερεύοντα , απογευματινά και ΤΑΕΠ είναι θέματα που απασχολούν εξίσου το Υπουργείο.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα των εφημερευόντων ιατρείων και την απογευματινή εργασία αποκαλύπτοντας πως είναι πολύ πιθανή η ένταξη των ιδιωτών προσωπικών γιατρών, στο σύστημα των εφημερευόντων ιατρείων πολύ νωρίτερα από τον Οκτώβριο. Καθώς πρόκειται για προσωπικό στόχο να γίνει έως το τέλος Ιουλίου.

Όσον αφορά τα νοσηλευτήρια , συζήτησαν προβλήματα που προέκυψαν στη πορεία, όπως: Η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου να ξεκινά από τις 8 το πρωί αντί τις 9. Επίσης η ενίσχυση των οδηγιών και πρωτοκόλλων προς τους νοσηλευτές, ώστε να αξιολογούν με σαφήνεια ένα περιστατικό για το πότε ένας ασθενής θα πρέπει να επισκεφθεί το κέντρο υγείας ή τις πρώτες βοήθειες. Στόχος επίσης είναι να επεκταθεί και το ωράριο αλλά και να αυξηθούν τα κέντρα υγείας.

Με τα εφημερεύοντα ιατρεία θα δοθεί ανάσα στα ΤΑΕΠ, ανέφερε ο Υπουργός.

Δείτε όσα ανέφερε

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top