Πετρέλαιο: Το Brent έπεσε 7% για πρώτη φορά από τον Απρίλιο

Πετρέλαιο: Το Brent έπεσε 7% για πρώτη φορά από τον Απρίλιο

Η τιμή του πετρελαίου κατρακύλησε χθες Τρίτη, εξαιτίας του κλίματος ανησυχίας για το ενδεχόμενο ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας, που θα ακρωτηρίαζε τη ζήτηση, την ώρα που αρκετές ενδείξεις υποδεικνύουν ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να γνωρίζουν αναταράξεις για καιρό.

Η τιμή του βαρελιού Brent της Βόρειας Θάλασσας προς παράδοση τον Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 7,10% και έκλεισε στα 99,49 δολάρια ΗΠΑ· είναι η πρώτη φορά που υποχώρησε κάτω από το όριο των 100 δολαρίων έπειτα από περίπου τρεις μήνες.

Η τιμή του βαρελιού της αμερικανικής ποικιλίας West Texas Intermediate (WTI) προς παράδοση τον Αύγουστο έκλεισε παράλληλα με πτώση 7,92%, στα 95,84 δολάρια.

«Το πετρέλαιο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση» και ενδέχεται να συνεχίσει να πέφτει «στο μέτρο που οι αναπτυξιακές προοπτικές θα επιδεινώνονται» και θα μεγεθύνουν τις ανησυχίες για τη ζήτηση, συνόψισε ο Κρεγκ Έρλαμ, αναλυτής της Oanda.

«Στη Δύση, ο συνδυασμός των υψηλών τιμών της ενέργειας και της ανόδου των επιτοκίων τροφοδοτεί τις ανησυχίες περί ύφεσης που θα είχε σοβαρό αντίκτυπο» στην αγορά του μαύρου χρυσού, συγκατένευσε ο Κάρστεν Φριτς, αναλυτής της Commerzbank.

Το νέο κύμα περιοριστικών μέτρων στην Κίνα εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Κίνα προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών, που φοβούνται νέα lockdowns.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.