ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς Xριστοδουλίδη και η ΕΔΕΚ- Εκαναν πίσω στον ΔΗΣΥ

Προς Xριστοδουλίδη και η ΕΔΕΚ- Εκαναν πίσω στον ΔΗΣΥ

Ημέρα κρίσης η σημερινή για την ΕΔΕΚ, αφού θα αποφασίσει τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει στις προεδρικές του 2023, με όλες τις ενδείξεις να συνηγορούν υπέρ της εκτίμησης ότι μετά το ΔΗΚΟ, και οι σοσιαλδημοκράτες θα βρεθούν στο πλευρό του Νίκου Χριστοδουλίδη. Η απόφαση θα ληφθεί από περίπου 400 στελέχη-αντιπροσώπους, που θα παραστούν στο έκτακτο συνέδριο, το οποίο θα συνέλθει στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία, στις 6:30 το απόγευμα, σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου. Θα προηγηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ, το οποίο θα διαμορφώσει την πρόταση προς τους συνέδρους. Σύμφωνα με πληροφορίες του themaonline, στην ΕΔΕΚ επικρατεί τάση για στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη απόφαση.

Έκλεισε τη συζήτηση ο Αβέρωφ

Στον ΔΗΣΥ παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη αλλά αποφεύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες υπό το φόβο ότι μπορεί να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Η χθεσινή απόφαση του Πολιτικού Γραφείου να μην αγγίξει θέμα διαγραφής του πρώην υπουργού, βάζει στο ψυγείο, τουλάχιστον προσωρινά, μια υπόθεση που προκαλεί διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έβαλε τέλος στα σενάρια διαγραφής του Νίκου Χριστοδουλίδη, παρόλον ότι στο Εκτελεστικό Γραφείο που προηγήθηκε, πλειοψήφησε η άποψη ότι ο τέως υπουργός έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος, μετά την απόφασή του να κατέλθει στις εκλογές. Η άποψη για διαγραφή όχι μόνον του Ν. Χριστοδουλίδη αλλά και των μελών ή στελεχών που τον στηρίζουν, μειοψήφησε. Την άποψη για αποφυγή ενεργειών σε αυτή τη χρονική συγκυρία, γιατί μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στο κόμμα, το οποίο θα πρέπει να δώσει τη μάχη των προεδρικών με τις περισσότερες δυνατές δυνάμεις, κατέθεσε ο βουλευτής Δημήτρης Δημητρίου, θέση, η οποία ουσιαστικά υιοθετήθηκε, με την ενέργεια του προέδρου της παράταξης να δώσει τέρμα στη συζήτηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top