ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Λιγνάδη: Αποφάσισε το δικαστήριο - Ποια η ποινή που του επιβλήθηκε

Δίκη Λιγνάδη: Αποφάσισε το δικαστήριο - Ποια η ποινή που του επιβλήθηκε

Ποινή κάθειρξης 10 ετών με πλειοψηφία (4-3) για τον ένα βιασμό και κάθειρξη 5 ετών με οριακή πλειοψηφία (4-3) για το δεύτερο βιασμό επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η κάθειρξη των 5 ετών είναι η μικρότερη που προβλέπεται και αφορά στο βιασμό του 17χρονου στην Επίδαυρο. Η ποινή των 10 ετών επιβληθεί για τον βιασμό του 17χρονου στο σπίτι του σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο. Ο εισαγγελέας είχε προτείνει ποινή κάθειρξης 12 ετών για κάθε πράξη βιασμού.

Κανένα ελαφρυντικό για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Νωρίτερα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό σε βάρος του σκηνοθέτη ο οποίος καταδικάστηκε για 2 βιασμούς και αθωώθηκε για άλλους δύο.

Επί της ουσίας το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για την αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Η απόρριψη του αιτήματος των ελαφρυντικών φέρνει αντιμέτωπο τον σκηνοθέτη με ποινές από 5 έως 15 έτη κάθειρξης. Ο εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή 12 ετών για την κάθε πράξη.

Η πρόταση του εισαγγελέα

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» ανέφερε ο εισαγγελέας ζητώντας την απόρριψη των ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου σύννομου βίου, που ζήτησε μέσω του συνηγόρου του ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας και απευθυνόμενος στους ενόρκους σημείωσε: «Για αυτό που θα αποφασίσετε, για τα ελαφρυντικά που αφορούν λεπτές νομικές έννοιες, θα πρέπει να σεβαστείτε την γνώση των ειδικών».

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ένοχος ο Λιγνάδης - Καταδίκη για δύο βιασμούς - Η απόφαση του δικαστηρίου

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top