Φωτιά στην Ελλάδα: Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα και Ρέθυμνο - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Φωτιά στην Ελλάδα: Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα και Ρέθυμνο - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις σε δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα πυρκαγιάς στην Αχαΐα και το Ρέθυμνο, που εκδηλώθηκαν το Σάββατο.

Στην Αχαΐα, με μήνυμα από το 112, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή να εκκενώσουν τα χωριά και να μετακινηθούν προς την Χαλανδρίτσα.

Στο ίδιο μέτωπο σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν στο σημείο επιχειρούν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 Α/Φ και 6 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. ενώ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η ρητορική μετατόπιση Ερχιουρμάν - Η ανοχή  Γκουτέρες και ο προβληματισμός της Λευκωσίας

Κυπριακό: Η ρητορική μετατόπιση Ερχιουρμάν - Η ανοχή Γκουτέρες και ο προβληματισμός της Λευκωσίας

Οι τοποθετήσεις του κατοχικού ηγέτη ότι στο Κυπριακό «κινούνται από το ίδιο σημείο με την Τουρκία» δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Δεν πρόκειται για μια ακόμη διαπραγματευτική διατύπωση- είναι πολιτική δήλωση στρατηγικής κατεύθυνσης. Όταν η αφετηρία ταυτίζεται με εκείνη της Άγκυρας, η οποία έχει επισήμως υιοθετήσει τη λύση δύο κρατών, τότε το ερώτημα δεν είναι διαδικαστικό, αλλά ουσιαστικό: σε ποια βάση επιδιώκεται επανέναρξη συνομιλιών;

BEST OF TOTHEMAONLINE