ΥΓΕΙΑ

Γιατί τα ανδρικά μαγιό έχουν δίχτυ στο εσωτερικό τους – Ποιος κίνδυνος υπάρχει

Γιατί τα ανδρικά μαγιό έχουν δίχτυ στο εσωτερικό τους – Ποιος κίνδυνος υπάρχει

Τι προστασία προσφέρει. Το καλοκαίρι οι άνδρες φορούν δύο ειδών μαγιό. Το speedo και τη βερμούδα. Στη δεύτερη κατηγορία, την οποία προτιμούν οι περισσότεροι, υπάρχει ένα διχτάκι στο εσωτερικό του μαγιό, κάτι που αρκετοί δεν γνωρίζουν σε τι ακριβώς χρησιμεύει.

Ουσιαστικά, ο κύριος ρόλος του είναι να προστατεύει το δέρμα από τους ερεθισμούς και τα εξανθήματα που μπορεί να προκύψουν, όταν το υγρό ύφασμα τρίβεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην επιδερμίδα. Το διχτάκι διασφαλίζει πως το δέρμα μπορεί να αναπνέει.

Παράλληλα, καλύπτει καλύτερα την συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς να διαγράφεται έντονα κάτω από το υγρό ύφασμα του μαγιό. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να φορέσουν το μαγιό τους, μαζί με κάποιο εσώρουχο. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συνίσταται, καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να στεγνώσει, ενώ η υγρασία στο συγκεκριμένο σημείο βοηθά στην δημιουργία βακτηρίων.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο φαίνεται πάντως πως διατρέχουν τα παιδάκια, ηλικίας από πέντε ετών και κάτω, τα οποία φορούν μαγιό με δίχτυ. Πριν από μερικά χρόνια είχε γίνει χαμός άλλωστε στο διαδίκτυο με την υπόθεση του μικρού Τζακ, όταν τα γεννητικά του όργανα πιάστηκαν στο δίχτυ του μαγιό που φορούσε και του προκάλεσαν φρικτό πόνο.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να αποφεύγεται σε τόσο μικρές ηλικίες, ενώ οι μεγαλύτεροι μπορούμε να κάνουμε τη βουτιά μας στη θάλασσα ή στην πισίνα και στη συνέχεια να αλλάζουμε το μαγιό μας με ένα στεγνό εσώρουχο.

Πηγη: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top