ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα πάρεις έως και €350 για κάθε παιδί - Τα κριτήρια συμμετοχής στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων - Δείτε πίνακες

Πώς θα πάρεις έως και €350 για κάθε παιδί - Τα κριτήρια συμμετοχής στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων - Δείτε πίνακες

Το νέο σχέδιο  Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 ετών από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, έρχεται να χαρίσει μια ανάσα σε οικογένειες με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτηρια.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω Σχέδιο, έχει στόχο την ενίσχυση των οικογενειών, τη συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή και την παροχή ίσων ευκαιριών στα παιδιά ηλικίας μέχρι και 4 ετών.

Μια ηλικία αρκετά δύσκολη για τους γονείς , οι οποίοι τις πλείστες φορές είτε αδυνατούν να στείλουν σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς τα παιδιά τους λόγω υψηλού κοστους, είτε διότι τα παιδιά κάτω των 4 ετών δεν γίνονται δεκτά σε δημόσια νηπιαγωγεία όπου το κόστος είναι χαμηλότερο.

Τη Δευτέρα παρουσιάστηκε το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 ετών από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας , αναλυτικά με πίνακες και κάθε λεπτομέρεια για το πως θα γίνεται η καταβολή αλλά και τα ποσά ανα οικογένεια αναλογως εισοδηματικών κριτηρίων αλλά και τη δομή της οικογένειας.

Οπως αναφέρθηκε αρκετές φορές ο συγκεκριμένο σχέδιο,  προβλέπει τη διάθεση ποσού ύψους €16 εκατομμυρίων ετησίως για τη χρηματοδότηση ποσοστού μέχρι 80% του ύψους των τροφείων παιδιών μέχρι 4ων ετών που φοιτούν σε ιδιωτικούς και κοινοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, με μέγιστο ποσό που κυμαίνεται από €100 μέχρι και €350 μηνιαίως για κάθε παιδί, με ιδιαίτερα αυξημένη επιδότηση για παιδιά ηλικίας μέχρι και 2 ετών, καθώς και για μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. 

Από την παραχώρηση του επιδόματος δύνανται να επωφεληθούν μέχρι και 16.000 παιδιά ηλικίας μέχρι 4ων ετών, που έχουν εγκριθεί για Επίδομα Τέκνου, στη βάση κριτηρίων εισοδήματος της οικογένειας, της σύνθεσης της οικογένειας, της ηλικίας του παιδιού, αλλά και του ωραρίου φοίτησης.

Παράλληλα, στο Σχέδιο λήφθηκε υπόψη το ωράριο παραμονής των παιδιών στις δομές, με επιπρόσθετη επιδότηση 50 ευρώ τον μήνα για τα παιδιά που θα φοιτούν και το απόγευμα (μετά τις 3:30 μ.μ.), με σκοπό να διασφαλιστεί η φροντίδα των παιδιών και τις απογευματινές ώρες και, κατ’ επέκταση, η πρόσβαση των γονέων στην εργασία. Σχετικές ενημερωτικές επιστολές θα αποσταλούν τις επόμενες μέρες στις οικογένειες που είναι δικαιούχες του προγράμματος.

Να σημειωθει ότι το επίδομα θα παρέχεται απευθείας στους παρόχους, νοουμένου ότι θα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Σχέδιο και θα έχουν αναλάβει όλες τις ευθύνες που καθορίζονται στο Σχέδιο.

Οι πάροχοι θα μπορούν να δηλώνουν το ενδιαφέρον εγγραφής τους στο σχέδιο από τις 26 Ιουλίου και μέχρι τις 25 Αυγούστου, ενώ στο τέλος του Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους του προγράμματος, οι οποίοι οπως αναφέρθηκε πιο πάνω θα λάβουν και σχετικές ενημερωτικές επιστολές.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top