ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επί ποδός η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή - Εκστρατεία ελέγχου φουσκωτών

Επί ποδός η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή - Εκστρατεία ελέγχου φουσκωτών

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους που εμπεριέχουν τα φουσκωτά και άλλα είδη θαλάσσης/νερού, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου στην αγορά διατίθεται πληθώρα τέτοιων ειδών, διεξήγαγε κατά την περίοδο 14/06/2022 - 24/06/2022 εκστρατεία ελέγχου σε φουσκωτά και άλλα είδη θαλάσσης/νερού.

Η εκστρατεία κάλυψε παγκύπρια 137 υποστατικά πώλησης, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων φουσκωτών και άλλων ειδών θαλάσσης/νερού, καθώς και την ενημέρωση των οικονομικών φορέων. Εντοπίστηκαν 6 φουσκωτά και άλλα είδη θαλάσσης/νερού, τα οποία παρουσίαζαν κινδύνους και άρχισε η διαδικασία απόσυρσής τους από την αγορά, ενώ σε άλλες 20 περιπτώσεις έγιναν συστάσεις προς τους οικονομικούς φορείς για λήψη διορθωτικών μέτρων.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους στα υποστατικά πώλησης φουσκωτών και άλλων ειδών θαλάσσης/νερού, στο πλαίσιο των καθημερινών επιθεωρήσεων που πραγματοποιεί και θα ενημερώνει τους καταναλωτές για τα προϊόντα που εμπεριέχουν κινδύνους και αποσύρονται από την αγορά.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.consumer.gov.cy) είναι διαθέσιμο το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Φουσκωτές πισίνες - Συμβουλές για ασφαλή χρήση», το οποίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για την ασφάλεια των φουσκωτών πισίνων.

Περισσότερες πληροφορίες τόσο οι καταναλωτές όσο και οι οικονομικοί φορείς μπορούν να αποτείνονται στα τηλέφωνα 22200926, 22200925 και 22200923.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του ΡαϊσίΙράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top