Επί ποδός η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή - Εκστρατεία ελέγχου φουσκωτών

Επί ποδός η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή - Εκστρατεία ελέγχου φουσκωτών

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους που εμπεριέχουν τα φουσκωτά και άλλα είδη θαλάσσης/νερού, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου στην αγορά διατίθεται πληθώρα τέτοιων ειδών, διεξήγαγε κατά την περίοδο 14/06/2022 - 24/06/2022 εκστρατεία ελέγχου σε φουσκωτά και άλλα είδη θαλάσσης/νερού.

Η εκστρατεία κάλυψε παγκύπρια 137 υποστατικά πώλησης, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων φουσκωτών και άλλων ειδών θαλάσσης/νερού, καθώς και την ενημέρωση των οικονομικών φορέων. Εντοπίστηκαν 6 φουσκωτά και άλλα είδη θαλάσσης/νερού, τα οποία παρουσίαζαν κινδύνους και άρχισε η διαδικασία απόσυρσής τους από την αγορά, ενώ σε άλλες 20 περιπτώσεις έγιναν συστάσεις προς τους οικονομικούς φορείς για λήψη διορθωτικών μέτρων.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους στα υποστατικά πώλησης φουσκωτών και άλλων ειδών θαλάσσης/νερού, στο πλαίσιο των καθημερινών επιθεωρήσεων που πραγματοποιεί και θα ενημερώνει τους καταναλωτές για τα προϊόντα που εμπεριέχουν κινδύνους και αποσύρονται από την αγορά.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.consumer.gov.cy) είναι διαθέσιμο το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Φουσκωτές πισίνες - Συμβουλές για ασφαλή χρήση», το οποίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για την ασφάλεια των φουσκωτών πισίνων.

Περισσότερες πληροφορίες τόσο οι καταναλωτές όσο και οι οικονομικοί φορείς μπορούν να αποτείνονται στα τηλέφωνα 22200926, 22200925 και 22200923.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται για πέμπτη μέρα η Μέση Ανατολή - Νεκρή 11χρονη από πτώση θραυσμάτων στο Κουβέιτ - «Χτυπήθηκαν» προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι και βάση στο Κατάρ

LIVE: Φλέγεται για πέμπτη μέρα η Μέση Ανατολή - Νεκρή 11χρονη από πτώση θραυσμάτων στο Κουβέιτ - «Χτυπήθηκαν» προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι και βάση στο Κατάρ

Στη δίνη του πολέμου βυθίζεται η Μέση Ανατολή, εγείροντας φόβους ότι η σύρραξη θα ξεφύγει σε περιφερειακό πόλεμο, με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη σταθερότητα ορισμένων κρατών και τη διεθνή οικονομία. Το Ιράν έπληξε την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, με τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) να προαναγγέλλει αντίποινα «θα ανταποδώσουμε σύντομα με νέο κύμα χτυπημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE