Ενέργεια με τις «ευλογίες» της Αρχιεπισκοπής – 14 φωτοβολταϊκά πάρκα στα σκαριά

Ενέργεια με τις «ευλογίες» της Αρχιεπισκοπής – 14 φωτοβολταϊκά πάρκα στα σκαριά

Την ανέγερση 14 φωτοβολταϊκών πάρκων δυναμικότητας 84 MW της κοινοπραξίας Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) - Ιερά Αρχιεπισκοπής Κύπρου (ΙΑΚ) Ανανεώσιμες Λτδ, στις κοινότητες Άγιος Ιωάννης Μαλούντας και Μιτσερού, ενέκρινε χθες, Δευτέρα (25/7) το Τμήμα Περιβάλλοντος, με την έκδοση θετικής γνωμοδότησης.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Τμήματος Περιβάλλοντος που εξασφάλισε το ThemaOnline, τα εν λόγω φωτοβολταϊκά πάρκα, θα είναι ανεξάρτητα, και θα συνδέονται με το τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης σε διαφορετικά σημεία, ενώ στον σχεδιασμό του έργου συμπεριλαμβάνεται ένας υποσταθμός της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2023 και να διαρκέσουν μέχρι και τα μέσα του 2025.

Το συνολικό κόστος της όλης ανάπτυξης εκτιμάται να αγγίξει τα €70 εκατ.

Δείτε σχετικό χάρτη της περιοχής

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Trailer: Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο Themaonline: Οι Προεδρικές του 2028, η Αννίτα, ο Φειδίας και η...μοίρα του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Trailer: Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο Themaonline: Οι Προεδρικές του 2028, η Αννίτα, ο Φειδίας και η...μοίρα του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Σε μια συνέντευξη διαφορετική από τις συνηθισμένες, ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχτηκε το Themaonline στο κτήμα του στην Αργάκα.

BEST OF TOTHEMAONLINE