Ενέργεια με τις «ευλογίες» της Αρχιεπισκοπής – 14 φωτοβολταϊκά πάρκα στα σκαριά

Ενέργεια με τις «ευλογίες» της Αρχιεπισκοπής – 14 φωτοβολταϊκά πάρκα στα σκαριά

Την ανέγερση 14 φωτοβολταϊκών πάρκων δυναμικότητας 84 MW της κοινοπραξίας Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) - Ιερά Αρχιεπισκοπής Κύπρου (ΙΑΚ) Ανανεώσιμες Λτδ, στις κοινότητες Άγιος Ιωάννης Μαλούντας και Μιτσερού, ενέκρινε χθες, Δευτέρα (25/7) το Τμήμα Περιβάλλοντος, με την έκδοση θετικής γνωμοδότησης.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Τμήματος Περιβάλλοντος που εξασφάλισε το ThemaOnline, τα εν λόγω φωτοβολταϊκά πάρκα, θα είναι ανεξάρτητα, και θα συνδέονται με το τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης σε διαφορετικά σημεία, ενώ στον σχεδιασμό του έργου συμπεριλαμβάνεται ένας υποσταθμός της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2023 και να διαρκέσουν μέχρι και τα μέσα του 2025.

Το συνολικό κόστος της όλης ανάπτυξης εκτιμάται να αγγίξει τα €70 εκατ.

Δείτε σχετικό χάρτη της περιοχής

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE