Κορωνοϊός: Σε εξέλιξη δοκιμές νέου εμβολίου - Aντιμετωπίζει μέχρι και νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον

Κορωνοϊός: Σε εξέλιξη δοκιμές νέου εμβολίου - Aντιμετωπίζει μέχρι και νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον

Η Pfizer Inc και η BioNTech SE ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει μεσαίου επιπέδου δοκιμές επί τροποποιημένου εμβολίου κατά της Covid-19 που αντιμετωπίζει τόσο τις αρχικές παραλλαγές όσο και την υποπαραλλαγή BA.2 Omicron.

Το εμβόλιο βρίσκεται σε αρχική μελέτη επαλήθευσης της ιδέας (proof-of-concept) για την συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων (https://bit.ly/3veWPKn).

Εκτιμάται ότι οι υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 από κοινού αποτελούν σχεδόν το 95% των υποπαραλλαγών που κυκλοφορούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ζήτησε τον περασμένο μήνα από τις εταιρείες να παρασκευάσουν εμβόλια που θα αντιμετωπίζουν τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5, οι οποίες είναι αυτήν την στιγμή οι κυρίαρχες, για πιθανή ενισχυτική δόση το φθινόπωρο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

Στις 8 Μάϊου, στις 16.00, θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE