Μονογονιός τριών παιδιών στην Κύπρο: « Δεν κρατώ 2 ευρώ να πιάσω γάλα να πιουν τα μωρά »

Μονογονιός τριών παιδιών στην Κύπρο: « Δεν κρατώ 2 ευρώ να πιάσω γάλα να πιουν τα μωρά »

Οι τιμές κάθε εβδομάδα βλέπουν αυξητική τάση, ακόμα και στα πιο απλά και βασικά αγαθά. Όπως ψωμί, γάλα, ενοίκια, ρεύμα.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των συνανθρώπων μας στη Κύπρο, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, που παλεύουν πραγματικά για ένα πιάτο φαγητό.

Όταν τα ενοίκια πλέον αντιστοιχούν κοντά σε ένα μισθό , πως μπορεί μια οικογένεια να τα βγάλει πέρα όταν ο βασικός μισθός δεν καλύπτει καν τα απαραίτητα.

Η περίπτωση μονογονιού με 3 παιδιά είναι χαρακτηριστική. Ακόμα μια μητέρα η οποία προσπαθεί να βρει διέξοδο και λύση για ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά της μέσω εθελοντικών σελίδων. Όπως αυτή του "For a better world".

Και αν προσωρινά καλύπτονται κάποιες ανάγκες, το ερώτημα για τη μακροχρόνια διαβίωση τους παραμένει αναπάντητο. Πως μπορεί ένα κράτος δημοκρατικό να βοηθήσει όλα αυτά τα άτομα που έχουν πληγεί από την ακρίβεια και ζούν είτε κάτω από το όριο της φτώχειας ή ισορροπούν στην γραμμή της επιβίωσης.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.

BEST OF TOTHEMAONLINE