ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τοποθετείται η Αριστοτέλους μετά την ανακοίνωση των δικηγόρων – «Καταγγείλαμε την διαφθορά και γι’ αυτό γίναμε στόχος»

Τοποθετείται η Αριστοτέλους μετά την ανακοίνωση των δικηγόρων – «Καταγγείλαμε την διαφθορά και γι’ αυτό γίναμε στόχος»

Σε δηλώσεις προέβη η Διευθύντρια των κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους μετά την ανακοίνωση των δικηγόρων της, η οποία μεταξύ άλλων περιλάμβανε την πρόθεση να αποχωρήσει από το αξίωμα της Διευθύντριας ανεξαρτήτως της κατάληξης της έρευνας για τον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό.

Δείτε αυτούσιες τις δηλώσεις της:

Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να ολοκληρωθεί η ποινική έρευνα που διενεργείται από τον ποινικό ανακριτή κ Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αυτής, να αποφασίζετο τυχόν άλλη έρευνα. Το ίδιο μαρτυρικό υλικό που θα διερευνηθεί στην νέα έρευνα απασχολεί ήδη την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν μπορούν οι δύο έρευνες να αποσυνδεθούν. Εδώ δόθηκε υλικό του τεκμηρίου που εμείς παραδώσαμε στον ποινικό ανακριτή και για το οποίο ήδη λήφθηκαν καταθέσεις.  

Οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο ρεπορτάζ συγκεκριμένου καναλιού αφορούν μέρος του μαρτυρικού υλικού το οποίο εμείς παραδώσαμε στον ποινικό ανακριτή.

Εμείς τολμήσαμε να καταγγείλουμε τη διαφθορά και γι΄ αυτό γίναμε στόχος αποδόμησης και δεν μετανιώνω ούτε και για μια στιγμή και αν γύριζα το χρόνο πίσω το ίδιο θα έπραττα γιατί ήρθαμε εδώ με καθαρή συνείδηση και με καθαρή συνείδηση θα φύγουμε.

Η επιτυχία είναι όντως ασυγχώρητη

Είμαι περήφανη για το έργο το οποίο επιτελέσαμε και επιτελούμε στις Φυλακές που καταφέραμε το ακατόρθωτο το οποίο αναγνωρίζεται από ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα και θέλω να πω ότι το έργο αυτό δεν το κατάφερα μόνη μου αλλά με την συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού, των κρατουμένων, τη στήριξη των οικογενειών τους και την αγάπη του κόσμου και όλοι μαζί καταφέραμε να σώσουμε ζωές και αυτό για εμάς είναι το πιο σημαντικό και καταφέραμε σώσουμε ανθρώπους δακτυλοδυκτούμενους και να μετατρέψουμε τις Φυλακές σε μια σύγχρονη σωφρονιστική υπηρεσία και για το οποίο έργο οι άλλες χώρες του ΣτΕ έχουν αναγνωρίζει τις Φυλακές μας ως πρότυπο.

Επειδή κάποιοι ισοπεδώνουν τα πάντα, και δεν λέω ότι δεν χρειάζεται συνεχής δουλειά και προσπάθεια για να διορθώσουμε τα κακώς έχοντα του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα μας σε καταδικαστικές αποφάσεις από το ΕΔΑΔ αλλά και για τα βασανιστήρια του παρελθόντος που καταγράφονται σε εκθέσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και να υπενθυμίσω ότι εμείς είμαστε που με δικές μας ενέργειες καταφέραμε τη σύλληψη και απόλυση 6 μελών του προσωπικού λόγω της μηδενικής ανοχής που επιδεικνύουμε σε πράξεις διαφθοράς σε ένα οργανισμό που αριθμεί μόλις 350 άτομα προσωπικό και ούτε χίλια ή πέντε χιλιάδες.

Εμείς είμαστε που εδώ και 1 ½ χρόνο ζητούμε την αναβάθμιση του συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και εμείς οι ίδιοι συνεχίζουμε να προβαίνουμε σε έρευνες και ελέγχους, απλά εμείς συνηθίζουμε να λειτουργούμε αθόρυβα και δεν σπαταλούμε ενέργεια στο marketing.

Την ενέργεια μας τη διοχετεύουμε για να σώσουμε ανθρώπους που για οποιοδήποτε λόγο ήρθαν στη Φυλακή και κάνουμε ότι μπορούμε για να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε να γίνουν καλύτεροι γιατί δεν αρκεί να εντοπίζεις το πρόβλημα, πρέπει να το λύνεις κιόλας.

Για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό, τους κρατούμενους αλλά και τον απλό κόσμο που μας στηρίζει και συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια και για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να βλέπεις ανθρώπους που αποφυλακίζονται να καταφέρνουν να ορθοποδήσουν, να σε βλέπουν στο δρόμο και να σε αντιμετωπίζουν ως οικογένεια.

Και επειδή κάποιοι θέλουν να ειρωνεύονται  το «μάμα Άννα», θέλω να απαντήσω ότι όταν

έρχονται μέσα στην Φυλακή παιδιά κατεστραμμένα που δεν έχουν κανένα και δεν τους στηρίζει κανένας και στις Φυλακές έμαθαν γράμματα, στις Φυλακές είχαν φαγητό να φάνε, στις Φυλακές ένιωσαν αγάπη, στις Φυλακές βρήκαν οικογένεια, στις Φυλακές ένιωσαν ότι ξαναγεννήθηκαν και σε αυτούς τους ανθρώπους είμαστε η οικογένεια τους και αυτοί οι άνθρωποι με δίδαξαν πάρα πολλά, και ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του.

Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να με διαβάλουν, άκουσα για δεκάδες εκδοχές βίντεο, ισοπέδωσαν τα πάντα, οι εκθέσεις όμως της Επιτροπής Πρόληψης των Βασανιστηρίων  (CPT) και των ευρωπαϊκών οργάνων είναι εκεί και δεν νομίζω να καταφέραμε όλοι να κοροϊδέψαμε το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Για το θέμα της αποχώρησης μου από τις Φυλακές, σας παραπέμπω στην ανακοίνωση των δικηγόρων η οποία είναι ξεκάθαρη και την κατάλληλη στιγμή θα ειπωθούν περισσότερα.

Μέχρι στιγμής είμαι εδώ στις Φυλακές και θα συνεχίσω να κάνω ότι έκανα και πριν μέχρι και την τελευταία ημέρα που θα βρίσκομαι στη θέση μου. Αγαπώ τη δουλειά μου, πιστεύω στον άνθρωπο και τη θετική εξέλιξη του και μαζί με την υπέροχη ομάδα μου θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε.

Και ας μην ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε παχουλά κονδύλια για να προσφέρουμε παιδεία και άλλα στο προσωπικό και στους κρατούμενους μας.  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτιαΑυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top