ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Απαντά για το αν θα επιστρέψει το safepass - Πλάνα Υπουργείου για το φθινόπωρο

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Απαντά για το αν θα επιστρέψει το safepass - Πλάνα Υπουργείου για το φθινόπωρο

Μια μικρή ανάσα αισιοδοξίας φέρνει η μείωση που καταγράφεται στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, τις τελευταίες μέρες, κάτι που ίσως να σημαίνει πώς αρχίζει σιγά σιγά να υποχωρεί το νέο κύμα, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε και να μην τηρούμε να μέτρα προστασίας, δήλωσε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάνης στην ιστοσελίδα μας.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, ανέφερε ότι από την στιγμή που ξεκίνησε η κάθοδος θα συνεχίσει και όπως χαρακτηριστικά είπε «ελπίζουμε ότι ο ιός έκανε τον κύκλο του».

Συμπλήρωσε πώς γίνονται πλάνα από το Υπουργείο Υγείας για αντιμετώπιση μιας νέας έξαρσης το φθινόπωρο, που δεν είναι καθόλου μακριά, ενώ θεωρεί πως από αν αρχίσουν ξανά οι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν την κατάσταση ακόμη περισσότερο.

«Πιστεύουμε πώς θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων το φθινόπωρο και πρέπει σίγουρα να αρχίσουν ξανά οι εμβολιασμοί. Σε περίπτωση που ο κόσμος δεν πάει να εμβολιαστεί το ενδεχόμενο νέο κύμα θα είναι τεράστιο και δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Συνέχισε τονίζοντας πως τα κρούσματα και οι νοσηλείες ήταν σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα στο κύμα που περάσαμε φέτος το καλοκαίρι σε σχέση με το προηγούμενο.

Ερωτηθείς αν θα επιστρέψει το μέτρο του safepass το φθινόπωρο απάντησε πώς είναι κάτι που δεν το βλέπει να γίνεται για την ώρα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Επισήμανε επίσης πως ούτε στο κύμα που είχαμε το προηγούμενο διάστημα επέστεψε το safepass.

Υπενθυμίζουμε ότι την εβδομάδα 22 - 28 Ιουλίου 2022 ανακοινώθηκαν 6.863 νέα κρούσματα από το Υπουργείο Υγείας, ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των εξετάσεων 7,21%, τα οποία προέκυψαν μετά από 95.172 διαγνωστικές εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top