ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Έπεσε» η έφεση για το Nava - Παραμένουν ένοχοι οι υπεύθυνοι για τον χορό και τα ποτά - Λειτουργούσε χωρίς άδεια

«Έπεσε» η έφεση για το Nava - Παραμένουν ένοχοι οι υπεύθυνοι για τον χορό και τα ποτά - Λειτουργούσε χωρίς άδεια

Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση των υπευθύνων/ιδιοκτητών του Nava Seaside Lounge and Restaurant στον Πρωταρά.

Οι δύο υπεύθυνοι είχαν κριθεί ένοχοι από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, σε αριθμό κατηγοριών με αναφορά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 5 και 8 Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου, τα δύο πρόσωπα βρέθηκαν ένοχοι ότι πρώτο, λειτουργούσαν το εν λόγω κέντρο χωρίς άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού και δεύτερο, εξυπηρετούσαν το κοινό εκτός τραπεζοκαθισμάτων μη τηρώντας ενώ θαμώνες χόρευαν μη τηρώντας τις αποστάσεις, κατά παράβαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού τη συγκεκριμένη περίοδο.

Οι ιδιοκτήτες κατέθεσαν έφεση και για τις δύο κατηγορίες.

Αναφορικά με την καταδίκη για τη λειτουργία κέντρου χωρίς άδεια, ο δικηγόρος υπεράσπισης προσπάθησε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι δεν υπήρχε μαρτυρία ότι τα ποτά και τα εδέσματα προσφέρονταν επί πληρωμή.

Σχετικά με την καταδίκη για τη λειτουργία κατά παράβαση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, σύμφωνα με την έφεση η μαρτυρία δεν στοιχειοθετεί τα συστατικά στοιχεία των αδικημάτων. Ειδικότερα, δεν υπάρχει μαρτυρία για εξυπηρέτηση του κοινού εκτός των τραπεζοκαθισμάτων εφόσον το να χορεύουν οι θαμώνες καταναλώνοντας ποτά και εφαπτόμενοι ο ένας στον άλλο δεν αποτελεί εξυπηρέτηση του κοινού εκτός τραπεζοκαθισμάτων. Ούτε οι ενέργειες αυτές των θαμώνων σχετίζονται με τους εφεσείοντες. Η δε νομοθεσία περί τήρησης αποστάσεων αναφέρεται και περιορίζεται στον χρόνο που οι επιχειρήσεις εξυπηρετούν το κοινό.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, δεν απαιτείτο μαρτυρία ότι τα ποτά ή τα όποια εδέσματα σερβιρίστηκαν στα τραπεζοκαθίσματα. Περαιτέρω, η υποχρέωση για τήρηση απόστασης 2 μέτρων κατά την εξυπηρέτηση του κοινού ήταν αναμφίβολα υποχρέωση της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο είχε επιβάλει €100 πρόστιμο σε κάθε κατηγορία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top