ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Όχι» από το Ανώτατο στην έφεση για τον 63χρονο που έβαλε φωτιά σε χωριό στην Επαρχία Λεμεσού

«Όχι» από το Ανώτατο στην έφεση για τον 63χρονο που έβαλε φωτιά σε χωριό στην Επαρχία Λεμεσού

Απορρίφθηκε η έφεση από το Ανώτατο Δικαστήριο για τον 63χρονο βοσκό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για πρόκληση πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Άγιο Αμβρόσιο το καλοκαίρι του 2020, καθώς οι λόγοι της έφεσης κρίθηκαν αβάσιμοι.

Ο 63χρονος κρίθηκε ένοχος στις 25 Αυγούστου 2021, από το Μόνιμο Κακουργιοδικείου Λεμεσού, το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δυο ετών . Οι ισχυρισμοί του 63χρονου για τον λόγο που έθεσε την φωτιά ήταν ότι πήγε να εξοντώσει μια φίνα, την οποία αντιλήφθηκε «δίπλα από το παπούτσι του».

Στην απόφαση του Ανωτάτου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Τυχόν αναστολή της επιεικούς ποινής φυλάκισης των 2 ετών, θα έστελλε λανθασμένα μηνύματα για τέτοιες ενέργειες, οι οποίες εγκυμονούν πολλούς και απρόβλεπτους κινδύνους. Η αυστηρή τιμωρία και η αυστηρή αντιμετώπιση εγκλημάτων που καταστρέφουν ή επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον, αποτελεί ύψιστο καθήκον των Δικαστηρίων».

Παράλληλα αναφέρεται στην απόφαση ότι «Ο Εφεσείων με τα όσα ανέφερε στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, και την οποία υιοθέτησε με την ανώμοτη δήλωση του, ουσιαστικά επικαλέστηκε τις πρόνοιες του άρθρου 17 του Ποινικού Κώδικα. Η ενέργεια του όμως να θέσει φωτιά για να εξοντώσει και/ή κάψει τη φίνα, εν προκειμένω δεν είχε να κάνει με την προστασία της ζωής του ή της σωματικής του ακεραιότητας. Και τούτο γιατί, ως ο ίδιος ανέφερε, πρόλαβε και αντιλήφθηκε τη φίνα, δεν την πάτησε, και κατάφερε «να τραβήξει προς τα πίσω». Ό,τι μετά ακολούθησε, σύμφωνα πάντα με τη θέση του, είχε να κάνει με τη διακαή επιθυμία του να εξοντώσει το ερπετό. Συνεπώς, ακόμη και αν τα όσα είχε αναφέρει στην κατάθεση του στην Αστυνομία είχαν αποδειχθεί, δεν θα μπορούσε να είχε απαλλαχθεί από την ποινική ευθύνη.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top