ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντά στις κατηγορίες της μητέρας του 40χρονου το Υπ. Υγείας - «Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε κριτική»

Απαντά στις κατηγορίες της μητέρας του 40χρονου το Υπ. Υγείας - «Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε κριτική»

«Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε κριτική ότι η Κύπρος δεν ενήργησε ώστε να υπάρχουν εμβόλια και φάρμακα, καθώς ακόμη καμία άλλη χώρα δεν έχει στην διάθεση της εμβόλια και φάρμακα», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου Αθανασίου, σχετικά με τις κατηγορίες της μητέρας του 40χρονου που νοσηλεύεται με ευλογιά των πιθήκων στο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, απευθυνόμενος στο κοινό είπε ότι για να μπορεί να αποφευχθεί οποιαδήποτε διασπορά του ιού και να προληφθε,ί είναι σημαντικό όταν κάποιος αναπτύξει σύμπτωμα που συνάδει με την ευλογιά των πιθήκων, άμεσα να επικοινωνεί με τον προσωπικό του γιατρό για να δίνονται οι απαραίτητες οδηγίες.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, η μητέρα του ασθενούς κατήγγειλε στο ΡΙΚ έλλειψη φαρμάκων ειδικών για την ευλογιά των πιθήκων τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ασθενή να αναρρώσει.

Παράλληλα η μητέρα του ασθενούς δήλωσε πως η κατάστασή του επιδεινώνεται, ενώ η μόνη φαρμακευτική περίθαλψη που λαμβάνει είναι ισχυρές δόσεις αντιβιοτικών.

Ο ασθενής και η μητέρα του, απηύθυναν έκκληση για έλευση εμβολίων και φαρμάκων για την ευλογιά των πιθήκων στην Κύπρο, το συντομότερο δυνατόν.

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα βρίσκεται σε επαφές με ομολόγους του, γειτονικών χωρών, ώστε να αποσταλούν στην Κύπρο εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων. 

«Από τη στιγμή που έχουμε το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό, η Κύπρος προχωρεί σε ενέργειες έτσι ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία παραλαβής των εμβολίων, ενώ την ίδια ώρα γίνονται και ενέργειες από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας με γειτονικές χώρες αν μπορούν να εφοδιάσουν με μια μικρή ποσότητα τη χώρα μας μέχρι να αφιχθεί η ποσότητα 1,400 δόσεων εμβολίων», δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

Το σημαντικό είναι να τονιστεί, ανέφερε ο κ. Αθανασίου, ότι από την πρώτη στιγμή η Κύπρος είχε ενταχθεί στον μηχανισμό κοινής προμήθειας φαρμάκων και εμβολίων για τη νόσο, άρα καμία χώρα δεν έχει στη διάθεση της είτε εμβόλια είτε φάρμακα.

«Τα αντιϊκά φάρμακα ακόμη δεν έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Είναι αυτά που αναμένονται να φθάσουν τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο και δίνεται αυτή την στιγμή η καλύτερη διαθέσιμη θεραπεία που υπάρχει και περίθαλψη στο νοσοκομείο αναφοράς από τους γιατρούς».

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του 40χρονου που νοσηλεύεται με ευλογία των πιθήκων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο κ. Αθανασίου δήλωσε πως είναι καλή και λαμβάνει την καλύτερη διαθέσιμη θεραπεία.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «χάρτης» της φτώχειας στην Κύπρο - Πόσα άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο

Παραλίες: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» της πετσέτας - Χρεώνουν κρεβατάκια μέχρι και… 10 ευρώ λόγω νερού και αναψυκτικού

Ξενοδοχεία: 9 στις 10 διανυκτερεύσεις από ξένους τουρίστες – Αύξηση 21,4% σε σχέση με το 2023

Ανάλυση: Ο μετεκλογικός σεισμός που φέρει το όνομα Φειδίας - Ο στρουθοκαμηλισμός των κομμάτωνΣοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Σοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση με την πυρκαγιά που άρχισε χθες (15/6) στον Φαρμακά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top