Στο 116,56% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στα κατεχόμενα

Στο 116,56% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στα κατεχόμενα

Αύξηση της τάξης του 5,21% σημείωσε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στα κατεχόμενα τον Ιούλιο του 2022 σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σε στοιχεία που ανακοίνωσε η «στατιστική υπηρεσία» και δεικνύουν ότι ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή ανήλθε στο 116,56% τον Ιούλιο.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η συντεχνία «δημοσίων υπαλλήλων» (KTAMS) γράφει ότι το όριο φτώχειας για μια οικογένεια 4 ατόμων είναι 9.330 ΤΛ και σημειώνει ότι αυτό σημαίνει πως και πάλι ο κατώτατος μισθός βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Προσθέτει δε ότι οι αυξήσεις τον τελευταίο χρόνο σε ηλεκτρικό, καύσιμα, υγραέριο, ψωμί, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα

«Το αίτημά μας είναι να γίνουν νομικές ρυθμίσεις για την αύξηση του κόστους ζωής (ΑΤΑ) στον κατώτατο μισθό, την ενημέρωση των κριτηρίων καθορισμού του κατώτατου μισθού και την αλλαγή της δομής της επιτροπής καθορισμού κατώτατου μισθού».

Ζητούν επίσης να περάσει από την «βουλή» ο «νόμος» για τον συνδικαλισμό και στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αποτραπεί η εκμετάλλευση των εργαζομένων που αφήνονται στο έλεος των αφεντικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αποτελεί ακόμη έναν σημαντικό σταθμό σε μια πολιτική διαδρομή που μέσα σε δέκα χρόνια την οδήγησε από μια δύσκολη εσωκομματική δοκιμασία στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού και στην Προεδρία της Βουλής.