Η Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει εξαγωγές σιταριού νέας εσοδείας μέσω λιμανιών τον Σεπτέμβριο

Η Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει εξαγωγές σιταριού νέας εσοδείας μέσω λιμανιών τον Σεπτέμβριο

Η Ουκρανία θα μπορούσε να αρχίσει να εξάγει σιτάρι από τη φετινή συγκομιδή μέσω των θαλασσίων λιμανιών της τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο μιας σημαντικής συμφωνίας με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε την Παρασκευή ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία ελπίζει σε κάποιους μήνες να αυξήσει τις αποστολές σιτηρών στους 3 και 3,5 εκατομμύρια τόνους τον μήνα, από 1 εκατομμύριο τόνους που αναμένεται να εξαχθούν τον Αύγουστο, δήλωσε ο Ταράς Βισότσκι. Τέτοιες ποσότητες θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να λάβει αρκετά κεφάλαια, ώστε να μη χρειάζεται να μειώσει τα σχέδια σποράς της, είπε ο αξιωματούχος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Για τέσσερα θετικά σημεία στην πρώτη συνάντηση μίλησε με Έρχιουρμαν

ΠτΔ: Για τέσσερα θετικά σημεία στην πρώτη συνάντηση μίλησε με Έρχιουρμαν

Για τέσσερα θετικά σημεία που προέκυψαν από την πρώτη συνάντησή του με τον νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων,  Τουφάν Έρχιουρμαν, μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Χασίμ Ντιάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE