Η Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει εξαγωγές σιταριού νέας εσοδείας μέσω λιμανιών τον Σεπτέμβριο

Η Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει εξαγωγές σιταριού νέας εσοδείας μέσω λιμανιών τον Σεπτέμβριο

Η Ουκρανία θα μπορούσε να αρχίσει να εξάγει σιτάρι από τη φετινή συγκομιδή μέσω των θαλασσίων λιμανιών της τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο μιας σημαντικής συμφωνίας με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε την Παρασκευή ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία ελπίζει σε κάποιους μήνες να αυξήσει τις αποστολές σιτηρών στους 3 και 3,5 εκατομμύρια τόνους τον μήνα, από 1 εκατομμύριο τόνους που αναμένεται να εξαχθούν τον Αύγουστο, δήλωσε ο Ταράς Βισότσκι. Τέτοιες ποσότητες θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να λάβει αρκετά κεφάλαια, ώστε να μη χρειάζεται να μειώσει τα σχέδια σποράς της, είπε ο αξιωματούχος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αντικείμενο της συζήτησης το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.