Τουλάχιστον 22 τραυματίες από έκρηξη βόμβας σε σιιτική συνοικία στην Καμπούλ

Τουλάχιστον 22 τραυματίες από έκρηξη βόμβας σε σιιτική συνοικία στην Καμπούλ

Μια βόμβα εξερράγη σήμερα σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, τραυματίζοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι νοσοκομείων και αυτόπτες μάρτυρες.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια δυτική συνοικία της πόλης όπου συναντώνται μέλη της μειονοτικής σιιτικής μουσουλμανικής κοινότητας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο, το οποίο βρίσκεται κοντά σε σταθμούς λεωφορείων.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών των Ταλιμπάν είπε ότι μια ομάδα έρευνας βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης για να βοηθήσει τους τραυματίες και να εκτιμήσει τις απώλειες.

Καμία μαχητική ομάδα δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση.

Την Παρασκευή τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν σε μια έκρηξη στην Καμπούλ που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος, μια σουνιτική μουσουλμανική μαχητική οργάνωση.

ΑΠΟ  ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

Σε πέντε προτεραιότητες βασίζεται το διακυβερνητικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη και για το 2026 προγραμματίζονται 59 συνολικά δράσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE