Τουλάχιστον 22 τραυματίες από έκρηξη βόμβας σε σιιτική συνοικία στην Καμπούλ

Τουλάχιστον 22 τραυματίες από έκρηξη βόμβας σε σιιτική συνοικία στην Καμπούλ

Μια βόμβα εξερράγη σήμερα σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, τραυματίζοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι νοσοκομείων και αυτόπτες μάρτυρες.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια δυτική συνοικία της πόλης όπου συναντώνται μέλη της μειονοτικής σιιτικής μουσουλμανικής κοινότητας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο, το οποίο βρίσκεται κοντά σε σταθμούς λεωφορείων.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών των Ταλιμπάν είπε ότι μια ομάδα έρευνας βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης για να βοηθήσει τους τραυματίες και να εκτιμήσει τις απώλειες.

Καμία μαχητική ομάδα δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση.

Την Παρασκευή τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν σε μια έκρηξη στην Καμπούλ που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος, μια σουνιτική μουσουλμανική μαχητική οργάνωση.

ΑΠΟ  ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE