Ο Ζελένσκι κάλεσε τη Δύση να κλείσει τα σύνορα σε όλους τους Ρώσους πολίτες

Ο Ζελένσκι κάλεσε τη Δύση να κλείσει τα σύνορα σε όλους τους Ρώσους πολίτες

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα «παράλογη» την έκκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι προς τις δυτικές χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους στους Ρώσους επισκέπτες για να τιμωρήσουν τη Μόσχα για την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας.

Σε συνέντευξή του στην Washington Post αυτή την εβδομάδα, ο Ζελένσκι τόνισε ότι πιστεύει ότι «οι πιο σημαντικές κυρώσεις είναι να κλείσουν τα σύνορα, επειδή οι Ρώσοι βρίσκονται σε διαδικασία κατάληψης εδαφών από άλλη χώρα».

Όποιες και αν είναι οι πολιτικές τους απόψεις, οι Ρώσοι πρέπει «να ζουν στον δικό τους κόσμο μέχρι να αλλάξουν τη φιλοσοφία τους», προσέθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε αυτή τη συνέντευξη.

«Ο παραλογισμός αυτού του συλλογισμού ξεπερνά κάθε όριο και μπορεί να προκαλέσει μόνο αρνητική αντίδραση», αντέδρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια απομόνωσης των Ρώσων ή της Ρωσίας δεν έχει καμία πιθανότητα να πετύχει (...) Αυτές οι πρωτοβουλίες δεν ακούγονται καλά», πρόσθεσε.

Μετά από την έκκληση Ζελένσκι, η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας προέτρεψε σήμερα τις ευρωπαϊκές χώρες να μην εκδίδουν πλέον τουριστικές βίζες στους Ρώσους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. «Το ταξίδι στην Ευρώπη είναι ένα προνόμιο, όχι ένα ανθρώπινο δικαίωμα...Είναι καιρός να τερματιστεί ο τουρισμός από τη Ρωσία», έγραψε στο Twitter.


Σε απάντηση, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνέκρινε την Κάλλας με «ναζί». Η Ρωσία υπόκειται ήδη σε πολυάριθμες οικονομικές κυρώσεις που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE