ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Αρχηγός Αστυνομίας! Προανήγγειλε ριζοσπαστικές αλλαγές και καινοτομίες στο σώμα

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Αρχηγός Αστυνομίας! Προανήγγειλε ριζοσπαστικές αλλαγές και καινοτομίες στο σώμα

Χθες βράδυ στην Λεμεσό, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Αστυνομίας Κύπρου με θέμα «Αστυνομία και Αστυνόμευση σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον». Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιάσουν ένα αναθεωρημένο μοντέλο αστυνόμευσης ώστε η Αστυνομία Κύπρου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το έγκλημα και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες. Έτσι εφάρμοσε τις δέουσες διαδικασίες και πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην εφαρμογή του νέου μοντέλου αστυνόμευσης.

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Λεμεσό εκδήλωση με θέμα «Αστυνομία και Αστυνόμευση σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον», η οποία συνδιοργανώθηκε από το Κυπριακό Κέντρο Μελετών και το Synergy Foundation.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε ομιλία ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου κάνοντας αναφορά στο διαχρονικό θεσμό της Αστυνομίας, επεξήγησε τις διάφορες μορφές, πρακτικές και μοντέλα αστυνόμευσης και παρέθεσε τις σημερινές εγκληματογόνες δυναμικές που περιβάλλουν το έργο της Αστυνομίας. Παράλληλα, υπογράμμισε τις απτές αντεγκληματικές πρακτικές που εφάρμοσε ή προτίθεται να εφαρμόσει η Κυπριακή Αστυνομία.

Αναφέρθηκε επίσης, στο τρέχον και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της Αστυνομίας Κύπρου και στο πως αυτό γίνεται αντιληπτό, αντιμετωπίζεται και τυγχάνει χειρισμού, ούτως ώστε να είναι σε θέση η Αστυνομία να ανταποκρίνεται σήμερα, αλλά και στο μέλλον με επάρκεια στις ομολογουμένως, αυξημένες απαιτήσεις, αλλά και προσδοκίες της κοινωνίας.

Ο κ. Χρυσοστόμου τόνισε επίσης μεταξύ άλλων ότι, η Αστυνομία Κύπρου για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το έγκλημα και ταυτόχρονα να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες, δρομολόγησε και εφάρμοσε τις δέουσες διαδικασίες και πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην πλήρη εφαρμογή ενός αναθεωρημένου μοντέλου αστυνόμευσης. Σημείωσε ωστόσο ότι, υιοθετώντας έμπρακτα μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην αστυνόμευση, υπερβαίνουμε την παραδοσιακή αρχή ότι η Αστυνομία εργάζεται «για τον πολίτη» και οδεύουμε με σταθερά βήματα στην προσέγγιση ότι η Αστυνομία εργάζεται «μαζί με τον πολίτη», αρωγός προς επίλυση, αλλά και αποδέκτης των προβληματισμών, ανησυχιών και ευαισθησιών του.

Κλείνοντας, ο Αρχηγός Αστυνομίας εξήγγειλε ότι, οι αλλαγές που προωθούνται στην Αστυνομία, είναι καινοτόμες, έως και ριζοσπαστικές σε αρκετά ζητήματα. Τόνισε δε, ότι όραμα είναι μια Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική και κοστοαποδοτική που να είναι σε θέση να ευθυγραμμίζεται με τα ενδογενή και εξωγενή πεπραγμένα. Μια Αστυνομία μακριά από πολιτικοκομματικές και άλλες εξαρτήσεις, στην οποία να επικρατεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η χρηστή διοίκηση, η διαφάνεια και η αξιοκρατία και μια Αστυνομία πραγματικά Ανθρώπινη και Σωστή για τον κόσμο, αλλά και τα ίδια τα μέλη της, για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αξιωματικοί και μέλη της Αστυνομίας καθώς και πολίτες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top