Ετοιμο το προεδρικό αεροπλάνο που δώρισε στην Κύπρο η Ελλάδα - Φωτογραφίες

Ετοιμο το προεδρικό αεροπλάνο που δώρισε στην Κύπρο η Ελλάδα - Φωτογραφίες

Με το θυρεό και τα διακριτικά της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει βαφτεί το προεδρικό αεροπλάνο που απέκτησε η Κύπρος, μετά από δωρεά της ελληνικής κυβέρνησης.

Το πολιτικό αεροσκάφος, που θα χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις του Προέδρου ή και υπουργών της Κύπρου, παραχωρήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, έναντι συμφωνίας που υπεγράφη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λευκωσία, τον περασμένο Ιούνιο.

Πολύ σύντομα αναμένεται να μεταφερθεί στην Κύπρο και όπως πληροφορείται το Τhemaonline, Κύπριοι πιλότοι θα εκπαιδευτούν στη χρήση του από Ελλαδίτες συναδέλφους τους.

Το αμερικανικής κατασκευής αεροπλάνο τύπου GV Gulfstream V, αποκτήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση το 2003 και χρησιμοποιείτο για τις μετακινήσεις ελλήνων πρωθυπουργών και άλλων αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης.

Δύναται να μεταφέρει 12 άτομα, πέραν του τετραμελούς πληρώματος (κυβερνήτης, συγκυβερνήτης, μηχανικός και φροντιστής.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE