Ετοιμο το προεδρικό αεροπλάνο που δώρισε στην Κύπρο η Ελλάδα - Φωτογραφίες

Ετοιμο το προεδρικό αεροπλάνο που δώρισε στην Κύπρο η Ελλάδα - Φωτογραφίες

Με το θυρεό και τα διακριτικά της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει βαφτεί το προεδρικό αεροπλάνο που απέκτησε η Κύπρος, μετά από δωρεά της ελληνικής κυβέρνησης.

Το πολιτικό αεροσκάφος, που θα χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις του Προέδρου ή και υπουργών της Κύπρου, παραχωρήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, έναντι συμφωνίας που υπεγράφη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λευκωσία, τον περασμένο Ιούνιο.

Πολύ σύντομα αναμένεται να μεταφερθεί στην Κύπρο και όπως πληροφορείται το Τhemaonline, Κύπριοι πιλότοι θα εκπαιδευτούν στη χρήση του από Ελλαδίτες συναδέλφους τους.

Το αμερικανικής κατασκευής αεροπλάνο τύπου GV Gulfstream V, αποκτήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση το 2003 και χρησιμοποιείτο για τις μετακινήσεις ελλήνων πρωθυπουργών και άλλων αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης.

Δύναται να μεταφέρει 12 άτομα, πέραν του τετραμελούς πληρώματος (κυβερνήτης, συγκυβερνήτης, μηχανικός και φροντιστής.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE