Ετοιμο το προεδρικό αεροπλάνο που δώρισε στην Κύπρο η Ελλάδα - Φωτογραφίες

Ετοιμο το προεδρικό αεροπλάνο που δώρισε στην Κύπρο η Ελλάδα - Φωτογραφίες

Με το θυρεό και τα διακριτικά της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει βαφτεί το προεδρικό αεροπλάνο που απέκτησε η Κύπρος, μετά από δωρεά της ελληνικής κυβέρνησης.

Το πολιτικό αεροσκάφος, που θα χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις του Προέδρου ή και υπουργών της Κύπρου, παραχωρήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, έναντι συμφωνίας που υπεγράφη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λευκωσία, τον περασμένο Ιούνιο.

Πολύ σύντομα αναμένεται να μεταφερθεί στην Κύπρο και όπως πληροφορείται το Τhemaonline, Κύπριοι πιλότοι θα εκπαιδευτούν στη χρήση του από Ελλαδίτες συναδέλφους τους.

Το αμερικανικής κατασκευής αεροπλάνο τύπου GV Gulfstream V, αποκτήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση το 2003 και χρησιμοποιείτο για τις μετακινήσεις ελλήνων πρωθυπουργών και άλλων αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης.

Δύναται να μεταφέρει 12 άτομα, πέραν του τετραμελούς πληρώματος (κυβερνήτης, συγκυβερνήτης, μηχανικός και φροντιστής.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Η συνέντευξη του Αβέρωφ Νεοφύτου στον Φειδία Παναγιώτου, ήρθε σε μια στιγμή που ο ΔΗΣΥ βρίσκεται μπροστά σε μια συζήτηση, την οποία μέχρι τώρα μπορούσε να κρατά σε δεύτερο πλάνο: ποιος θα οδηγήσει την παράταξη στις Προεδρικές του 2028. Οι ενδιαφερόμενοι είναι γνωστοί. Η Αννίτα Δημητρίου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Γιώργος Παμπορίδης, έχουν ήδη μπει- με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- στο κάδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE