Ευλογιά των πιθήκων: Έλαβε εξιτήριο ο 46χρονος - Θα συνεχίσει τον περιορισμό στο σπίτι του

Ευλογιά των πιθήκων: Έλαβε εξιτήριο ο 46χρονος - Θα συνεχίσει τον περιορισμό στο σπίτι του

Ελαβε εξιτήριο ο 46χρονος που διαγνώστηκε με ευλογιά των πιθήκων και θα συνεχίσει τον περιορισμό στο σπίτι του, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου δήλωσε νωρίτερα στο ΚΥΠΕ ότι η αποδέσμευση γίνεται μόνο από τον προσωπικό γιατρό όταν επουλωθούν εντελώς τα εξανθήματα.

Συστήνεται, είπε, συνεχής επαφή με τον γιατρό μας και προσοχή.

Ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτηση αλλά οι προσπάθειες του Υπουργείου είναι συνεχείς για εντοπισμό και άλλων επαφών.

Άλλα δύο άτομα που διαγνώστηκαν με την ασθένεια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Κέντρο αποθεραπείας Eden και άλλος ένας στο σπίτι του.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια ο κ. Αθανασίου υπενθύμισε ότι η Κύπρος έχει εξασφαλίσει ήδη 1.260 δόσεις και ότι μετά την εισήγηση για διαφοροποίηση στη χορήγηση, θα σταλούν οδηγίες από τις φαρμακευτικές υπηρεσίες για εφαρμογή της.

Μέχρι στιγμής εμβολιάστηκαν 3 άτομα αλλά η επαφή είναι συνεχής για αύξηση των εμβολιασμών. Επίσης, όπως είπε ο κ. Αθανασίου, γίνεται καταγραφή ενδιαφέροντος και από επαγγελματίες υγείας που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.