ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΜΑΚ δεν ξεχνά το Μαρί: Δείτε το μνημείο για τους ήρωες πυροσβέστες και το νέο κτίριο

Η ΕΜΑΚ δεν ξεχνά το Μαρί: Δείτε το μνημείο για τους ήρωες πυροσβέστες και το νέο κτίριο

Πυρετώδεις οι εργασίες για την ανέγερση του νέου κτιρίου της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου. Οι εργάτες δουλεύουν νυχθημερόν για να προλάβουν την ημέρα των εγκαινίων του νέου κτιρίου.

Η νέα στέγη της ΕΜΑΚ είναι σχεδόν έτοιμη, στο χώρο όπου βρίσκονταν οι προηγούμενες εγκαταστάσεις δίπλα από τον Αστυνομικό Σταθμό της Κοφίνου, οι οποίες είχαν κριθεί ακατάλληλες και επικίνδυνες. 

Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων θα τελέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης την 11η  Ιουλίου στις 7 το βράδυ, ανήμερα της μαύρης επετείου της φονικής έκρηξης στη ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης, στο Μαρί, που στοίχισε τη ζωή σε 13 συνανθρώπους μας, ανάμεσα τους και έξι πυροσβέστες της επίλεκτης ομάδας της πυροσβεστικής.

Την ίδια μέρα θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των «Αθανάτων», που φιλοτεχνήθηκε και τοποθετήθηκε μπροστά από την είσοδο του κτιρίου εις μνήμην των ηρώων πυροσβεστών, Λόχια Ανδρέα Παπαδόπουλου, Αρχιπυροσβέστη Γιώργου Γιακουμή, πυροσβέστη Αδάμου Αδάμου, πυροσβέστη Σπύρου Τταντή, πυροσβέστη Παναγιώτη Θεοφίλου και πυροσβέστη Βασίλη Κρόκου.

Τα αδικοχαμένα παλληκάρια, που έβγαζαν τη νυχτερινή βάρδια, ξεκίνησαν από εδώ τα ξημερώματα της 11ης  Ιουλίου 2011, μετά από κλήση για φωτιά σε εμπορευματοκιβώτια στο Μαρί και δεν επέστρεψαν ποτέ πίσω. 

Χριστιάνα Τσαγγάρη 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top