Σε πολύ κακή κατάσταση το λιμάνι της Κερύνειας - «Μια σωστή ιδιωτικοποίηση θα ζωντανέψει το 400 ετών λιμάνι» λέει ο Αμτζάογλου

Σε πολύ κακή κατάσταση το λιμάνι της Κερύνειας - «Μια σωστή ιδιωτικοποίηση θα ζωντανέψει το 400 ετών λιμάνι» λέει ο Αμτζάογλου

Σε συνέντευξή του ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» του ψευδοκράτους Ολγκούν Αμτζάογλου, ανέφερε πως «χιλιάδες Ελληνοκύπριοι μεταβαίνουν στα κατεχόμενα καθημερινά για να κάνουν ψώνια για να προμηθευτούν τρόφιμα και καύσιμα».

Ο κ. Αμντζάογλου πρόσθεσε, ακόμη, ότι το πρόβλημα των ατόμων που δεν έχουν «επίσημα έγγραφα» στα κατεχόμενα θα ξεπεραστεί με την υιοθέτηση της «ηλεκτρονικής βίζας», που υπολογίζεται ότι θα αποφέρει κέρδος 12-15 εκατομμύριων.

Σε ερώτηση αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της κατεχόμενης Κερύνειας, ο κ. Αμπτζάογλου είπε ότι ο κυματοθραύστης του αρχαίου λιμανιού έχει καταστραφεί η αποχέτευση στο κάτω μέρος δεν λειτουργεί και τα τείχη του κάστρου έχουν φθαρεί. «Μια σωστή ιδιωτικοποίηση, ένας διαγωνισμός ανάμεσα στο κράτος και τον ιδιωτικό τομέα είναι κατά την γνώμη μου το σωστό βήμα για να ζωντανέψει το 400 ετών λιμάνι», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Η στρατηγικής σημασίας τριμερής συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου αποτελεί σταθερό άξονα ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή, τόνισαν σήμερα οι Πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, της Αιγύπτου.