Σε πολύ κακή κατάσταση το λιμάνι της Κερύνειας - «Μια σωστή ιδιωτικοποίηση θα ζωντανέψει το 400 ετών λιμάνι» λέει ο Αμτζάογλου

Σε πολύ κακή κατάσταση το λιμάνι της Κερύνειας - «Μια σωστή ιδιωτικοποίηση θα ζωντανέψει το 400 ετών λιμάνι» λέει ο Αμτζάογλου

Σε συνέντευξή του ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» του ψευδοκράτους Ολγκούν Αμτζάογλου, ανέφερε πως «χιλιάδες Ελληνοκύπριοι μεταβαίνουν στα κατεχόμενα καθημερινά για να κάνουν ψώνια για να προμηθευτούν τρόφιμα και καύσιμα».

Ο κ. Αμντζάογλου πρόσθεσε, ακόμη, ότι το πρόβλημα των ατόμων που δεν έχουν «επίσημα έγγραφα» στα κατεχόμενα θα ξεπεραστεί με την υιοθέτηση της «ηλεκτρονικής βίζας», που υπολογίζεται ότι θα αποφέρει κέρδος 12-15 εκατομμύριων.

Σε ερώτηση αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της κατεχόμενης Κερύνειας, ο κ. Αμπτζάογλου είπε ότι ο κυματοθραύστης του αρχαίου λιμανιού έχει καταστραφεί η αποχέτευση στο κάτω μέρος δεν λειτουργεί και τα τείχη του κάστρου έχουν φθαρεί. «Μια σωστή ιδιωτικοποίηση, ένας διαγωνισμός ανάμεσα στο κράτος και τον ιδιωτικό τομέα είναι κατά την γνώμη μου το σωστό βήμα για να ζωντανέψει το 400 ετών λιμάνι», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Στρασβούργο ο ΠτΔ: Προσφωνήσει την Ολομέλεια του ΕΚ - Παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας

Στο Στρασβούργο ο ΠτΔ: Προσφωνήσει την Ολομέλεια του ΕΚ - Παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα, το απόγευμα, στο Στρασβούργο, όπου αύριο, 20 Ιανουαρίου 2026, θα προσφωνήσει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πολιτικό της αποτύπωμα για το επόμενο εξάμηνο, υπό το κεντρικό μήνυμα «Μια Αυτόνομη Ένωση. Ανοικτή στον Κόσμο», με έμφαση σε μια Ευρώπη που ενισχύει τη στρατηγική της αυτονομία, την ανθεκτικότητα και την ανταγωνιστικότητά της μέσα σε ένα περιβάλλον αυξημένων γεωπολιτικών προκλήσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE