Πότε θα «κλειδώσει» ο οδικός χάρτης για την πανδημία - Ξεκαθαρίζει για επαναφορά μέτρων το Υπ. Υγείας

Πότε θα «κλειδώσει» ο οδικός χάρτης για την πανδημία - Ξεκαθαρίζει για επαναφορά μέτρων το Υπ. Υγείας

Οριστικοποιείται την ερχόμενη Τρίτη από την επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή, ο οδικός χάρτης για τη διαχείριση της πανδημίας τους επόμενους μήνες.

Μιλώντας στο τρίτο, ο λειτουργός επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, ανέφερε ότι δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα επαναφοράς μέτρων τα οποία εφαρμόστηκαν στο παρελθόν.

Ο κύριος Αθανασίου είπε ότι η επιστροφή των καθηγητών και των μαθητών στα σχολεία θα γίνει με προσκόμιση αρνητικού ράπιντ τεστ.

Σημείωσε επίσης ότι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη.

Αναφερόμενος στο θέμα της ευλογιάς των πιθήκων, ο κύριος Αθανασίου είπε ότι μέχρι τώρα, στην Κύπρο έχουν καταγραφεί πέντε κρούσματα.

Χθες (26/8) διαγνώστηκε θετικός, ένας 18χρονος.

Σήμερα αναμένεται ότι θα εμβολιαστούν τρία άτομα τα οποία είναι στενές επαφές του 18χρονου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε Γαλλία και Βέλγιο μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Σε Γαλλία και Βέλγιο μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Στη Γαλλία μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για να τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.