Κατώτατος μισθός: Παίρνει αποφάσεις η ΠΕΟ σε έκτακτο συνέδριο την Τετάρτη

Κατώτατος μισθός: Παίρνει αποφάσεις η ΠΕΟ σε έκτακτο συνέδριο την Τετάρτη

H ΠΕΟ σε έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο την Τετάρτη θα αξιολογήσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό και να αποφασίσει περαιτέρω ενέργειες και δράσεις της Ομοσπονδίας.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΕΟ το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδιας στη Λευκωσία και θα αρχίσει στις 17:00 και γύρω στις 19:00 θα εγκρίνει Σχέδιο Απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός Κατώτατος Μισθός καθορίστηκε στα 940 ευρώ. Για τους πρώτους έξι μήνες απασχόλησης θα είναι 885 ευρώ. Η εφαρμογή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού αρχίζει την 1.1.2023, με μια μεταβατική περίοδο για να μπορέσει η οικονομία και οι εργοδότες να αντιμετωπίσουν αυτή την αλλαγή, όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

Προσδοκία ότι ενδεχομένως να προκύψουν θετικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες από τις επαφές που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE