Κατώτατος μισθός: Παίρνει αποφάσεις η ΠΕΟ σε έκτακτο συνέδριο την Τετάρτη

Κατώτατος μισθός: Παίρνει αποφάσεις η ΠΕΟ σε έκτακτο συνέδριο την Τετάρτη

H ΠΕΟ σε έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο την Τετάρτη θα αξιολογήσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό και να αποφασίσει περαιτέρω ενέργειες και δράσεις της Ομοσπονδίας.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΕΟ το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδιας στη Λευκωσία και θα αρχίσει στις 17:00 και γύρω στις 19:00 θα εγκρίνει Σχέδιο Απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός Κατώτατος Μισθός καθορίστηκε στα 940 ευρώ. Για τους πρώτους έξι μήνες απασχόλησης θα είναι 885 ευρώ. Η εφαρμογή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού αρχίζει την 1.1.2023, με μια μεταβατική περίοδο για να μπορέσει η οικονομία και οι εργοδότες να αντιμετωπίσουν αυτή την αλλαγή, όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.