Κατώτατος μισθός: Παίρνει αποφάσεις η ΠΕΟ σε έκτακτο συνέδριο την Τετάρτη

Κατώτατος μισθός: Παίρνει αποφάσεις η ΠΕΟ σε έκτακτο συνέδριο την Τετάρτη

H ΠΕΟ σε έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο την Τετάρτη θα αξιολογήσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό και να αποφασίσει περαιτέρω ενέργειες και δράσεις της Ομοσπονδίας.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΕΟ το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδιας στη Λευκωσία και θα αρχίσει στις 17:00 και γύρω στις 19:00 θα εγκρίνει Σχέδιο Απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός Κατώτατος Μισθός καθορίστηκε στα 940 ευρώ. Για τους πρώτους έξι μήνες απασχόλησης θα είναι 885 ευρώ. Η εφαρμογή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού αρχίζει την 1.1.2023, με μια μεταβατική περίοδο για να μπορέσει η οικονομία και οι εργοδότες να αντιμετωπίσουν αυτή την αλλαγή, όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE