ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος με τη συναυλία Αργυρού στο Τσίρειο - Γέμισε το άνω διάζωμα - Δημόσια κατακραυγή για την ασφάλεια

Σάλος με τη συναυλία Αργυρού στο Τσίρειο - Γέμισε το άνω διάζωμα - Δημόσια κατακραυγή για την ασφάλεια

Φωτογραφίες από τη χθεσινοβραδινή συναυλία του γνωστού Έλληνα τραγουδιστή Κωνσταντίνου Αργυρού στο κατάμεστο Τσίρειο προκάλεσαν την οργή ποδοσφαιρικών ομάδων και οπαδών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων είχε εκδώσει πιστοποιητικό ασφάλειας για το Τσίρειο για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά με την προϋπόθεση όμως για περιορισμό της χωρητικότητας στα άνω διαζώματα στο 50%.

Αντιδράσεις από ποδοσφαιρικές ομάδες

Ως πρώτη αντίδραση για το θέμα του Τσιρείου σταδίου και τα όσα έγιναν χθες βράδυ στη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΑΕΛ, Πλουτής Αβραάμ, εξέδωσε γραπτή δήλωση.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση

«Αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι ένα τεράστιο φιάσκο, μια μεγάλη κοροϊδία, προς τα Σωματεία της Λεμεσού, αλλά και προς τον κόσμο της Λεμεσού και δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητο. Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία δικαιολογία και κανένα ψέμα από τις Αρμόδιες Αρχές.

Η αντίδραση μας θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η ΑΕΛ θα στείλει επιστολές με τις γραπτές μας θέσεις, προς όλες τις Αρμόδιες Αρχές, στο ΓΣΟ, στον ΚΟΑ και όπου αλλού χρειάζεται.

Δεν πρόκειται πλέον να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση με το Τσίρειο στάδιο.

Παίζουν με τη νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη του κόσμου της Λεμεσού.

Μεγάλη ευθύνη για τα όσα έγιναν ψες στη συναυλία έχει ο ΓΣΟ, που έχει επίσης και την ευθύνη της άθλιας κατάστασης του αγωνιστικού χώρου του σταδίου. Έχουμε τραυματίες ποδοσφαιριστές εξαιτίας της άθλιας κατάστασης του αγωνιστικού χώρου».

Ρίχνει την ευθύνη στους διοργανωτές και την Αρχή Αδειοδότησης ο πρόεδρος του ΓΣΟ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΓΣΟ, Κυριάκος Τσολάκη μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM είπε «Εμείς σαν ΓΣΟ με τη συμβουλή των δικηγόρων μας, έχουμε συστήσει μια συμφωνία την οποία υπογράψαμε στις 5 Σεπτεμβρίου και με τη συμφωνία αυτή ενημερώνουμε τον αδειούχο, όσον αφορά το πιστοποιητικό ασφάλειας που εξέδωσε η Αρχή Αρχειοδότησης στις 29/07 και την επιστολή αυτή την επισυνάψαμε ως παράρτημα. Κάναμε ένα συμβόλαιο με την εταιρεία που διοργάνωσε τη συναυλία και τους είπαμε για την πιστή τήρηση του πιστοποιητικού ασφαλείας και ότι ο αδειούχος μπορεί να μην επιτρέψει την είσοδο πάνω από 50% για το άνω διάζωμα».

Πρόσθεσε πως: «απ΄ότι φαίνεται στις φωτογραφίες, έχουν βάλει παραπάνω κόσμο. Έχουν δίκιο οι ομάδες βέβαια. Εμείς σαν ΓΣΟ έχουμε ετοιμάσει συμπληρωματική έκθεση που μας ζήτησε η Αρχή Αδειοδότητησης, και είχαμε συνάντηση με τις ομάδες όσον αφορά τη χωρητικότητα στις άνω κερκίδες. Φέτος η ενημέρωση που λάβαμε, έλεγε πως το πρόβλημα ήταν τα άνω καθίσματα».

Τόνισε ακόμη πως «κανένα θέμα δεν υπάρχει με την ασφάλεια του κόσμου. Αποδείχθηκε σε δύο συναυλίες προηγούμενες με Scorpion και Φουρέιρα και στα τρία τελευταία παιχνίδια του Απόλλωνα που ήταν κατάμεστο το γήπεδο και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Πριν την 1η Ιουλίου δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, μετά τι άλλαξε;».

Για το αν ο ΓΣΟ μπορούσε να κάνει κάτι χθες, απάντησε πως: «η ασφάλεια και η επιτήρηση αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του αδειούχου. Είναι όρος που υπάρχει στο συμβόλαιο. Εμείς είμαστε καθαροί. Στην ουσία, πρόβλημα δεν υπάρχει. Να μας πει η Αρχή Αδειοδότησης που παίρνει αυτές τις αποφάσεις».

Δήμαρχος Λεμεσού: «Να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Μιλώντας στον Super Sport FM, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα με την ψεσινή συναυλία που έγινε στο Τσίρειο.

«Είναι ένα ζήτημα, η ασφάλεια είναι ασφάλεια είτε πρόκειται για φιλάθλους, είτε πρόκειται για μουσικόφιλους. Να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και από την άλλη να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία του πολίτη», σημείωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Δείτε σχετικό απόσπασμα με δηλώσεις στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» στο Omega.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top