ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδού το κούρεμα του μαθητή που αποβλήθηκε - Μητέρα καταγγέλλει ότι την έσπρωξε ο διευθυντής - Βίντεο

Ιδού το κούρεμα του μαθητή που αποβλήθηκε - Μητέρα καταγγέλλει ότι την έσπρωξε ο διευθυντής - Βίντεο

Το επίμαχο κούρεμα μαθητή που θεωρήθηκε ότι δεν ήταν το ενδεδειγμένο και είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, προβλήθηκε μέσα από την εκπομπή του Omega «Ενημέρωση Τώρα», ενώ την ίδια ώρα μητέρα άλλου μαθητή που αποβλήθηκε καταγγέλλει πως ο συγκεκριμένος διευθυντής του σχολείου την έσπρωξε.

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με το κούρεμα του μαθητή:

Σε παρέμβαση της στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», η κ. Νάντια Χαραλάμπους μητέρα μαθητή δήλωσε ότι: «Είδα τον Διευθυντή, μπήκα στο γραφείο του, αντί να μου μιλήσει μου φώναζε, του λέω χαμηλώστε τον τόνο της φωνής σας, με πήρε από το χέρι, με έσπρωξε, με έβγαλε από το γραφείο και μου έκλεισε την πόρτα στα μούτρα. Έχω και μάρτυρες».

Δείτε πιο κάτω όσα είπε:

Να σημειωθεί ότι δεκάδες μαθητές του συγκεκριμένου Γυμνασίου αποβλήθηκαν σήμερα από τον Διευθυντή, ενώ ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας, Κώστα Κώστα ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «δυστυχώς η ατιμωρησία φέρνει χειρότερα αποτελέσματα. Μετά την τραγική διαχείριση των πέντε ατόμων στο συγκεκριμένο Σχολείο πέρσι στην τελετή αποφοίτησης και μετά που η κοινωνία έμεινε έκθαμβη γι’αυτές τις αποβολές, σήμερα ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων έχω δεχθεί δεκάδες μηνύματα από γονείς ότι τα παιδιά τους έχουν αποβληθεί από μία έως δύο μέρες, τάχατες για μη ικανοποιητικό κούρεμα και για θέματα στολής».

Την ίδια ώρα ο κ. Κώστα πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτο την πρώτη ημέρα, σε ένα εκπαιδευτικό Ίδρυμα που έπρεπε και πρέπει να λειτουργεί ως το δεύτερο σπίτι των μαθητών, αυτοί να αγκαλιαστούν από τους εκπαιδευτικούς και να νοιώσουν πραγματικά ότι έρχονται σε ένα δικό τους σπίτι, αντί αυτού να έχουν αποβληθεί από μία έως δύο μέρες, κατά παράβαση των κανονισμών, οι οποίοι αναφέρονται σε στάδια μέχρι να φτάσουν στην αποβολή, δηλαδή συστάσεις και παραινέσεις».

Ανέφερε επίσης ότι για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Επαρχιακός Λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας και έχει ζητηθεί όπως ανακληθούν οι αποβολές των μαθητών από το συγκεκριμένο σχολείο.

Συμπλήρωσε τονίζοντας πώς: «εγώ δεν στέκομαι στο θέμα των κανονισμών, στέκομαι στο θέμα του ανθρωπισμού, στο θέμα της ηθικής και της εκπαιδευτικής πάνω απ’ όλα ηθικής. Το Υπουργείο Παιδείας έχει την πρώτη και τη μέγιστη ευθύνη να πάρει μέτρα και να λύσει αυτό το πρόβλημα» και σημείωσε πως «είναι αδιανόητο να ξεκινά η χρονιά μ’αυτό το θέμα, στο μοναδικό σχολείο παγκύπρια».

Ως Ομοσπονδία Γονέων, συνέχισε «θα συγκαλέσουμε έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα και θα πάρουμε δραστικά μέτρα. Ωστόσο, αυτή τη φορά όλα τα σχολεία της Λάρνακας θα εμπλακούν σ’ αυτή την ιστορία και θα συμπαρασταθούν στους μαθητές του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top