ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Παιδείας: «Δεν υπήρξε αποβολή μαθητών» - «Πρόκειται για εσφαλμένη είδηση»

Υπουργείο Παιδείας: «Δεν υπήρξε αποβολή μαθητών» - «Πρόκειται για εσφαλμένη είδηση»

Ανακοίνωση, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, κατά την οποία αναφέρθηκε και στο συμβάν που έλαβε χώρα σε σχολείο της Λάρνακας, όπου μαθητές αποβλήθηκαν με αφορμή το κούρεμά τους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, «όσον αφορά ορισμένα δημοσιεύματα και αναφορές σε μέσα ενημέρωσης για αποβολές μαθητών σε γυμνάσιο της επαρχίας Λάρνακας, το Υπουργείο σημειώνει ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού δεν υπήρξε αποβολή μαθητών/τριών στο συγκεκριμένο σχολείο και πρόκειται για εσφαλμένη είδηση».

Υπενθυμίζεται ότι, την είδηση διέψευσε και ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας ότι, «δεν υπήρξαν αποβολές παιδιών παρά μόνο συστάσεις».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

Σήμερα, ημέρα έναρξης των μαθημάτων για τη σχολική χρονιά 2022-23, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσιάστηκαν στα 113 σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και στις Τεχνικές Σχολές.

Η πρώτη ημέρα κύλησε ομαλά και με δεδομένη τη στελέχωση και όλες τις άλλες προετοιμασίες που έγιναν έγκαιρα, τα σχολεία έχουν ξεκινήσει αμέσως τη λειτουργία τους και μπορούν να αφιερωθούν απερίσπαστα στο έργο τους. Με δεδομένες τις βελτιωμένες υγειονομικές συνθήκες και χωρίς την ανάγκη δραστικών μέτρων προστασίας, το σχολείο μπορεί να επικεντρωθεί απερίσπαστα στην κύρια αποστολή του, που είναι η διδασκαλία, η μάθηση, η καλλιέργεια δεξιοτήτων και η ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και μαθητριών.

Όσον αφορά ορισμένα δημοσιεύματα και αναφορές σε μέσα ενημέρωσης για αποβολές μαθητών σε γυμνάσιο της επαρχίας Λάρνακας, το Υπουργείο σημειώνει ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού δεν υπήρξε αποβολή μαθητών/τριών στο συγκεκριμένο σχολείο και πρόκειται για εσφαλμένη είδηση. Οι παραπλανητικές εντυπώσεις που μπορεί να δημιουργούνται δεν αλλάζουν την εικόνα της ομαλής λειτουργίας σήμερα πέραν των 120 σχολείων παγκυπρίως. Γι’ αυτό τον λόγο δεν υπάρχει περιθώριο σχολιασμού.

Ταυτόχρονα, δεν έχει παρουσιαστεί οποιαδήποτε αναφορά ή παράπονο από γονείς του συγκεκριμένου σχολείου προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου. Γενικότερα, το ΥΠΑΝ υπενθυμίζει ότι, εφόσον οι γονείς ή κηδεμόνες αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ή έχουν να υποβάλουν παράπονο, απευθύνονται στα Επαρχιακά Γραφεία ή στην αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Υπουργείου και τότε αυτό εξετάζεται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top