ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτό είναι το προφίλ των ανέργων στην Κύπρο – Ποιοι τομείς έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση εργασίας

Αυτό είναι το προφίλ των ανέργων στην Κύπρο – Ποιοι τομείς έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση εργασίας

«Πονοκέφαλο» προκαλεί η ανεργία στην Κυπριακή κοινωνία, κυρίως τώρα την περίοδο που διανύουμε, με τις αυξήσεις σε καύσιμα, ηλεκτρισμό και βασικά προϊόντα

Ο Διευθυντής του Τμήματος Εργασίας, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου σε δηλώσεις του στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», τόνισε ότι η αύξηση στους ανέργους δεν είναι ραγδαία.

«Αν κάποιος συγκρίνει την ανεργία τον Αύγουστο του 2021 με τον Αύγουστο του 2022 θα δει ότι φέτος ο Αύγουστος είχε μάλιστα και μια μείωση της τάξης των 1300 ανέργων. Αν συγκρίνει όμως τον Αύγουστο του 2022 με τον Ιούλιο του 2022 θα δει ότι είχε μια μικρή αύξηση της τάξης των 800 ατόμων», εξήγησε.

Το προφίλ των ανέργων

Ο κύριος Αλεξάνδρου θέλοντας να σκιαγραφήσει την εικόνα της ανεργίας που επικρατεί τώρα στην Κύπρο, ανέφερε ότι «από τα 14961 άτομα που ήταν άνεργα, όσο αφορά την εγγεγραμμένη ανεργία, τα 3300 άτομα ήταν από τον τομέα της εκπαίδευσης. Είναι αυτό που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια όπου άτομα τα οποία εργάζονται στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, καθώς και τα άτομα που είναι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, όταν κλείσουν τα σχολεία έρχονται γράφονται κοντά μας άνεργοι για να πάρουν το ανεργιακό τους»

«Άλλος τομέας που έδειξε μεγάλη αύξηση ανεργιακού ήταν οι τράπεζες. Είχαμε γύρω στα 812 άτομα, ενώ ανεργία υπάρχει και στο λιανικό εμπόριο με 1200 άτομα, το χονδρικό εμπόριο με 700 άτομα, στις υπηρεσίες εστίασης με 800 άτομα, καθώς και 500 άτομα στα καταλύματα», συμπλήρωσε.   

«Οι αριθμοί αυτοί είναι Παγκύπρια. Μπορεί να έχω ανεργία στη πόλη της Λευκωσίας ενώ οι ανάγκες μου να είναι στη πόλη της Λεμεσού», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο Διευθυντής του Τμήματος Εργασίας, έκανε αναφορά τόσο στις ηλικίες κάτω των 25 ετών όσο και στους τομείς στους οποίους υπάρχει η μεγαλύτερη ζήτηση για εργασία τη δεδομένη στιγμή.

«Για ηλικίες κάτω των 25 βγαίνει περίπου γύρω στις 7000 άνεργοι. Όσο αφορά τους τομείς οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση αυτή τη στιγμή αυτοί είναι το λιανικό εμπόριο, οι υπηρεσίες εστίασης, οι υπηρεσίες καταλυμάτων και τα τυχερά παιχνίδια», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top