Ποια χώρα έχει το υψηλότερο ΙQ στον κόσμο – Εκτός δεκάδας Κύπρος και Ελλάδα - Δείτε τον πίνακα

Ποια χώρα έχει το υψηλότερο ΙQ στον κόσμο – Εκτός δεκάδας Κύπρος και Ελλάδα - Δείτε τον πίνακα

Την κατάταξη των χωρών με το υψηλότερο ΙQ στον κόσμο, δημοσίευσε το World Population Review.

Σύμφωνα με την κατάταξη, στην πρώτη θέση φιγουράρει η Ιαπωνία με το μέσο IQ του πληθυσμού της να φτάνει το 106.49, ενώ ακολουθούν η Ταϊβάν με 106.57, η Σιγκαπούρη με 105.89, το Χονγκ Κονγκ με 105.37 και η Κίνα με 104.10.

Όπως αναφέρει η έρευνα του World Population Review, οι περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως, περίπου το 68%, έχουν IQ από 85 μέχρι και 115. Όσοι ελάχιστοι έχουν δείκτη νοημοσύνης άνω του 140, τότε ανήκουν στης ιδιοφυΐες.

Τα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν καταφέρει να συμπεριληφθούν στην πρώτη δεκάδα είναι η Λευκορωσία με 101.60, η Φιλανδία με 101.20, το Λιχτενστάιν με 101.07, αλλά και η Ολλανδία και η Γερμανία με το μέσο IQ στο 100.74.

Που βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος

Η Κύπρος βρίσκεται στην 47η θέση της κατάταξης με το μέσο IQ να φτάνει το 93.39. Στην 55η θέση παγκοσμίως με μέσο IQ στο 90.77 βρίσκεται η Ελλάδα, κάτω από τη Βουλγαρία (είναι 54η με 90.99), αλλά πάνω από την Τουρκία (είναι 77η με 86.8) και την Αλβανία (109η με 81.75).

Όσο για το κράτος με το χαμηλότερο IQ στον πίνακα, αυτό είναι το Νεπάλ με 42.99.

Δείτε τον πίνακα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - «Η οικονομική πολιτική μας είναι υπεύθυνη»

Αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - «Η οικονομική πολιτική μας είναι υπεύθυνη»

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να επιστρέφει στους πολίτες. "Ο επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, με στόχο το 2026 την σημαντική αύξηση στις συντάξεις, ειδικότερα ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους", επεσήμανε στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

BEST OF TOTHEMAONLINE